Призван за големи успехи: Синер оцеля в 5-сетова драма и изравни постижение на Джокович!

от в 06:14 на 06.09.2022
Мартин Петков

Яник Синер отпътува за американското турне като шампион от турнира в Умаг, където във финалния сблъсък надигра Карлос Алкарас. Италианецът обаче срещна огромни трудности с това да пренесе силната си игра от клей към твърда настилка, но сега близо месец по-късно изглежда, че е намерил правилния подход и колкото и трудно да печели сблъсъците си на тазгодишния US Open, то южнотиролецът крачи уверено напред в състезанието и през днешния ден изкова нова трудна победа, като се завърна от пробив пасив в петия сет срещу 73-тия в света Иля Ивашка, за да го надвие в 4-часова драма - 6:1 5:7 6:2 4:6 6:3. С достигането си до четвъртфиналите световният номер 13 изравнява постижението на Новак Джокович за най-млад тенисист намерим място в топ 8 на всичките четири надпревари от Шлема, а от полуфинала в Ню Йорк го разделя другият предводител на следващата генерация в лицето на Карлос Алкарас.

Синер стартира отлично двубоя с ранен пробив, който допусна да бъде върнат от белорусина, но впоследствие пое абсолютен контрол и разви предимството си до 4:1. Италианецът се радваше на успех при опитите си да бъде агресивен в разиграванията и безрезервно излизаше краен победител в тях, с което записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част събитията от началото на първата се повториха аналогично и след множество моменти на битка южнотиролецът излезе по-приспособим към сервиса на противника, като до момента в срещата беше пробил в 5/5 случаи подаването на Ивашка, за да поведе с 3:1. Всичко се развиваше по вкуса на фаворита и той изглеждаше, че ще спечели и втория сет без да прави нещо особено, но точно тогава допусна миг на разконцентрация, който му коства твърде много и световният номер 73 освен че навакса пасива си, съумя да възстанови равенството в отделните сетове.

Синер бързо позабрави случилото се преди броени минути и неимоверно покачи равнището в отиграванията си от основната линия, като безпроблемно матираше аутсайдера и посредством два реализирана пробива отново взе преднина в общия резултат.

С началото на четвъртия сет грешките от ракетата на южнотиролеца отново зачестиха и не измина много време, преди да изостане назад с брейк пасив. Ивашка отново се сблъска с проблемите си на начален удар и светкавично изгуби аванса си, но продължи да прогресира в нивото си и заслужено с късен пробив в десетия гейм, изпрати двубоя в заключителната му фаза.

Белорусинът продължи да страда от липсата на сервис в хода на срещата и рано предаде подаването си в решителния пети сет, но отреагира близо до перфектното, за да излезе на пол позишън по пътя към крайния с успех - 3:1. В този момент обаче скованост обзе аутсайдера, чиято игра се разпадна и той своебразно рухна на корта, а състезател с опита на Синер на подобно равнище не чакаше втора покана и със серия от пет поредни спечелени гейма триумфира с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Призван за големи успехи: Синер оцеля в 5-сетова драма и изравни постижение на Джокович! Мартин Петков
Теми:  
atp | us open | Иля Ивашка | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook