Проблемите на Зверев извън корта продължават: Ще бъде съден по обвинения за домашно насилие

от в 18:56 на 15.01.2024
Кристиян Клепалски

Първата ракета на Германия - Александър Зверев, ще бъде изправен пред съда през май месец, заради обвинения срещу него за физическо насилие над бившата си приятелка Бренда Патеа. Германецът категорично отрича всички тези обвинения по негов адрес и твърди, че е невинен. Патеа твърди, че бившият номер 2 в света я е ,,задушил по време на спор" и че е бил ,,ревнив мъж". Също така го е обвинила за това, че е нанесъл ,,телесна повреда" на тяхната дъщеря.

През ноември Зверев получи заповед от съда в Берлин да плати глоба от близо 400 хил. паунда за физическо малтретиране над Бренда, което станало по време на спор през май 2020. Прокуратурата насрочи дело през май 2024 г. 

Пренебрежителният отговор на тенисиста, свързан с обвиненията, характеризиращ ги като ,,пълни глупости", предполага, че те са финансово мотивирани. Твърдение, което бившата му приятелка категорично отрича. Обвинения за насилствено поведение имаше отново към Зверев, но от една друга негова бивша приятелка- Олга Шарипова. Тя също го обвиняваше за арогантно поведение към нея от него, но след разследване от АТП не бяха намерени достатъчно доказателства, за да се предприемат дисциплинарни действия. 

Въпреки облака от обвинения, световният номер 6 си остава един от звездните играчи в АТП тура. Той завърши сред първите осем миналата година и започна новата 2024 г. на високо ниво, като успя да спечели Юнайтед Къп със своята страна -  Германия, надделявайки над отбора на Полша. Нещата, извън тениса, хвърлят сянка върху личния му живот, но не накърняват професионалната му репутация и представянето на корта. В утрешния ден му предстои двубой от първия кръг на Откритото първенство на Австралия срещу сънародника му Доминик Кьопфер и трябва да се фокусира изцяло върху него.

Предстоящото дело през май месец ще бъде решаващ момент в кариерата и живота на германският тенисист. Ако съдът потвърди обвиненията, това потенциално може да опетни кариерата ми да повлияе на позицията му в тенис общността. Въпреки това, ако съдът ги намери за неоснователни, това може да засили твърдението му, че тези обвинения са финансово мотивирани. Засега тенис общността и феновете по света очакват присъдата със затаен дъх. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Проблемите на Зверев извън корта продължават: Ще бъде съден по обвинения за домашно насилие Кристиян Клепалски
Теми:  
александър зверев | Аустрелиън Оупън | бренда патеа | обвинения

Коментари





Следвайте ни в Facebook