Проблемите продължават: Контузия спря Осака срещу 37-годишна естонка в Торонто

от в 00:46 на 10.08.2022
Мартин Петков

Наоми Осака отсъства от WTA Тура в продължение на повече от два месеца и пропусна целия тревен сезон, преди да се завърне в игра обратно за американското турне, където откри участието си в Сан Хосе, ала силите ѝ стигнаха само за осминафинал. Бившата номер едно нямаше време за почивка и още днес даде старт на кампанията си на WTA-1000 надпреварата в Торонто с мач срещу Кая Канепи, но травма в кръста не ѝ позволи да бъде на нужното ниво и след като болката придоби твърде големи размери, то японката взе решение да се откаже при резултат (4)6:7 0:3, с което пък 37-годишната естонка се класира за втори кръг и ще срещне двукратната Шлем шампионка Гарбинье Мугуруса.

Началните моменти от двубоя преминаха скоростно с доминация на сервиращите, ала не след дълго четирикратната шампионка от Шлема допусна пробив и изпусна две възможности за рибрейк, като моментално използва правото си на медицински таймаут, което бе породено от проблемите ѝ в областта на кръста. Осака първоначално изглеждаше парализирана от интервенцията, но впоследствие започна видимо да се чувства по-добре и на два пъти спря Канепи при сервис за спечелване на частта, за да станем свидетели на тайбрек.

Дългият гейм премина под контрола на 37-годишната естонка, която нито за момент не изпусна водачеството и излезе със сет напред в общия резултат, докато болката за бившата номер едно неспирно нарастваше. Втората част представляваше своебразно изтезание за японката, която освен физически, бе рухнала и ментално от неспирната болка, поради което след като изостана назад с 0:3 взе тежкото решение да се откаже.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Проблемите продължават: Контузия спря Осака срещу 37-годишна естонка в Торонто Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | кая канепи | контузия | наоми осака | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook