Проблемите с гнева продължават: Рубльов унищожи ракетата си на сбогуване с Барселона (видео)

от в 13:16 на 17.04.2024
Калоян Соколов

Андрей Рубльов неведнъж е признавал, че не харесва своето поведение на корта и го е определял като детско и незряло, но също така е споделял как емоциите го зареждат и не може без тях. Руснакът е бил определян за един от най-добрите хора от редица свои колеги, само че той напълно променя своята същност по време на мачовете си и макар да си остава спортсмен спрямо опонента, то поведението му често е саморазрушително.

Рубльов редица пъти се е самонаранявал на корта и е използва всевъзможни обидни епитети на висок тон за играта си, но на турнира в Дубай не можа да опази агресията си да се стича единствено към самия него и се разкрещя с цяло гърло на един от лайнсмените на корта, който докладва нанесените обиди на главния съдия и се стигна до дисквалификация на бившия шампион в Монте Карло.

Това несъмнено оказа много сериозно негативно психологическо влияние върху бившия номер пет, който мислеше повече за поведението си на корта, е не за играта си. Самият Рубльов призна, че се е чувствал като парализиран и е внимавал за всяко едно свое движение на последните турнири, а това доведе до четири последователни загуби за руснака през последните седмици, като той не спечели нито един сет във въпросните двубои.

Особено неприятни бяха последните две поражения на световния номер осем, който оваканти титлата си в Монте Карло след само една изиграна среща, а вчера отстъпи на старта в Барселона, където също е бивш шампион и то от Брандън Накашима, чиято най-слаба настилка е именно клеят. Руснакът изглеждаше като бледа своя сянка в сблъсъка си със световния номер 87 и предаде мача с недопустима непредизвикана грешка в тайбрека на втория сет, а изглежда на Рубльов му беше дошло до гуша да сдържа емоциите си и той опустоши ракетата си на сбогуване с турнира.

Загубата не е никак приятна за миналогодишния носител на титлата в Монако, защото той загуби повече от 1000 точки в рамките на само една седмица и мястото му в топ 10 е застрашено за пръв път от 4 години насам, така че руснакът трябва да намери решение на очевадните си психологически проблеми и максимално бързо да преодолее случилото се в Обединените арабски емирства.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Проблемите с гнева продължават: Рубльов унищожи ракетата си на сбогуване с Барселона (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | барселона | видео | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook