Проблемите са зад гърба: Нова безупречна продукция изпрати Осака на 1/4-финал в Маями

от в 22:30 на 28.03.2022
Мирела Николова

Наоми Осака, изглежда, най-после успя да намери своята игра, благодарение на което вече е част от най-добрите осем на WTA 1000 надпреварата в Маями, при това без загубен сет. През днешния ден японката отново не срещна никакви затруднения и надделя безкомпромисно над местната представителка Алисън Риск с рутинното 6:3 6:4, за да се класира за четвъртфиналната фаза на турнира, където я очаква сблъсък с финалистката от Аустрелиън Оупън - Даниел Колинс.

Американката навлезе уверено в двубоя, успявайки да ускори топката и да предизвика неточности от противниковата страна. Така тя достигна до 4 брейкбола в продължилия близо 10 минути откриващ сервис гейм на бившата №1, ала именно в тези моменти Осака демонстрира своите качества в офанзивен план и не позволи да изостане с ранен брейк. Това внесе допълнителен импулс в действията на четирикратната шампионка от Шлема, която съвсем скоро пое контрола в свои ръце, реализирайки пробив още в ответното подаване на съперничката си, за да се откъсне с 3:0. Оттам насетне световната №77 нямаше затруднения в поддържането на аванса си и след поредица от убедителни сервис геймове получи преимущество в общия резултат.

Началото на втората част не бе най-доброто за представителката на Япония, тъй като тя допусна моментен спад в играта си, подпомогнал Риск в осъществяването на ранен пробив. Бившата водачка в световната ранглиста побърза да се мобилизира и още в следващия гейм успя да преобрази играта си, възвръщайки нивото си от предходния сет, което бе причината за четири поредни гейма на нейната сметка и обрат от 0:2 до 4:2. Веднъж излязла напред в резултата, Осака не позволи да бъде застигната и уверено крачеше към крайната победа, която бе подпечатана след точно час и половина престой на корта.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Проблемите са зад гърба: Нова безупречна продукция изпрати Осака на 1/4-финал в Маями Мирела Николова
Теми:  
wta | маями | наоми осака | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook