Проблемите за Доминик Тийм продължават: оттегли се и от турнира в Белград!

от в 21:16 на 15.04.2021
Мирела Николова

Проблемите от физическо естество за Доминик Тийм продължават да го измъчват, принуждавайки го да се оттегли от трета поредна надпреварата. След като взе решение да пропусне първите два турнира от сериите Мастърс 1000 - в Маями и в Монте Карло, днес австриецът обяви, че няма да участва и на събитието от категория АТР 250 - Serbia Open, коejо ще се проведе в сръбската столица през следващата седмица - от 19 до 25 април. Шампионът от Откритото първенство на САЩ през 2020 г. не е излизал на корта в официален двубой от средата на месец март, когато допусна тежко двусетово поражение от Лойд Харис на турнира в Дубай.

Решението си сподели самият Доминик в своя официален сайт, а ето и какво точно се съдържаше в неговото съобщение:

"Началото на 2021 г. за мен е кошмарно. За съжаление, ще трябва да се оттегля от участие на турнира, стартиращ след няколко дни в родния град на Новак Джокович - Белград. Изпитвах болки в коляното и отидох на лекар. Не е голямо усложнение, но изисква време да се погрижа за него. Определено не съм в достатъчно добро състояние, за да играя през следващата седмица. Ужасно съжалявам, защото наистина очаквах с нетърпение този турнир. Надявам се, че ще имам възможността да се завърна в Белград през 2022 година.

По този начин се отлага и завръщането ми към състезанията от Тура, което по всяка вероятност ще се случи на Mutua Madrid Open и не по-късно, тъй като искам да съм в оптимална форма в началото на май и да играя солиден тенис. Въпреки всичко съществува и нещо положително - треньорът ми Николас Масу пристигна в Австрия вчера и ще продължим с подготовката за клей сезона, въпреки че в момента трябва да бъдем много внимателни. Междувременно, работя и върху физическото си състояние с фитнес специалиста Майк Райнпрехт. Няма съмнение, че най-голямата ми цел е Откритото първенство на Франция и затова трябва да съм максимално готов да покажа най-доброто, на което съм способен, в Париж.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Проблемите за Доминик Тийм продължават: оттегли се и от турнира в Белград! Мирела Николова
Теми:  
atp | белград | доминик тийм

Коментари





Следвайте ни в Facebook