Проблясъците на Кирьос не бяха достатъчни и Циципас го надигра за първи път!

от в 21:56 на 25.09.2021
Калоян Соколов

Ник Кирьос продължава да се намира в един от най-тежките периоди през своята кариера, като за първи път някога допуска пета поредна загубя, която му беше нанесена от Стефанос Циципас и така Европейският отбор увеличи аванса си срещу Световния в демонстративната надпревара Laver Cup. Гъркът досега не беше надигравал екстравагантния си опонент, но днес го превъзхождаше във всеки един компонент и заслужено се наложи с 6:3 6:4.

Австралиецът срещаше проблеми във всяка една по-продължителната размяна, което го караше да сменя темпото с нестандартни ходове, само че световният номер три показа готовност за подобно развитие и с лекота разгадаваше ходовете от другата страна на мрежата. Циципас незабавно установи контрол в размените чрез своя форхенд, който работеше безотказано и имаше главната заслуга за ранния пробив в актива на финалиста от тазгодишния Ролан Гарос. Впоследствие балканецът с лекота задържа преднината си, принуждавайки Кирьос да търси пълен обрат в мача.

Канберецът не се отказа и повиши остротата в ударите си, а трибуните застанаха изцяло на негова страна. Тези обстоятелства не притесниха по никакъв начин по-високоранкирания играч и той отново съумя да осъществи брейк. Последва сериозен подем в представянето на Ник, ала гъркът отрази общо шест възможности за пробив и в крайна сметка се поздрави с чиста победа.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Проблясъците на Кирьос не бяха достатъчни и Циципас го надигра за първи път! Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | Ник Кирьос | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook