Проблясъците на Клайстерс не бяха достатъчни и тя отстъпи на Синякова

от в 08:01 на 08.10.2021
Диана Андреева

Ким Клайстерс отстъпи на Катерина Синякова в първия от програмата мач за деня. Световната номер 1476 се предаде след 6:1 2:6 6:2 и така сложи край на участието си в BNP Paribas Open 2021 още на старта. Така негативната серия та Клайстерс се удлъжи и тя продължава да няма нито една победа на сметката си при единиците от 2012 година насам. 

Историята на Клайстерс в Индиън Уелс датира от 2000-ната година, когато тя дебютира в наричащия се по това време Tennis Masters Series. Макар и тогава да отпада от Серина Уилямс в четвърти кръг, само сезон по-късно Ким се завръща далеч по-уверена и този път намира място в заключителния етап, където обаче отново не успява да се справи с 23-кратната шампионка от Големия шлем. В крайна сметка, към момента Клайстерс има общо два трофея в Калифорния - през 2003 и 2005. 

По време на днешния си мач Клайстерс имаше своите моменти. Ким напомни за най-добрите си моменти в Тура, а увереността, която тя излъчваше на корта, вдъхна доверие на почитателите й, че успехът е близо. Белгийската състезателка бе постоянна от основна линия, ала често не съумяваше да издържи на високия интензитет в разиграванията и в крайна сметка се предаде.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Проблясъците на Клайстерс не бяха достатъчни и тя отстъпи на Синякова Диана Андреева
Теми:  
катерина синякова | ким клайстерс | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook