Програма: Джокович и Циципас отново в игра; Медведев излиза срещу Зверев в мача на деня

от в 20:24 на 12.04.2023
Мартин Петков

През днешния на Мастърса в Монте Карло за откриващите си мачове в надпреварата на корта излязоха и останалите топ 8 поставени тенисисти, сред които Каспър Рууд, Даниил Медведев, Холгер Руне и Тейлър Фриц, като всички от тях постигнаха двусетови победи. С това трябваше да бъде сложен и край на втория кръг в Княжеството, като вече настава време за сериозните сблъсъци от фазата на осминафиналите, която предстои да бъде изиграна в хода на утрешния ден, а програмата е повече от заинтригуваща.

В откриващия двубой на централния корт "Court Rainier III", стартиращ в 12:00 часа българско време, ще излязат Хуберт Хуркач и Яник Синер, в чието съперничество към момента превес има полякът, който води с 2:1 успеха. Непосредствено след края на техния сблъсък зрителите в Монако ще могат да се насладят на мача на шампиона от последните две издания на турнира Стефанос Циципас, който се изправи срещу носителя на титлата в Сантяго - Николас Джари.

Веднага след гърка пък на корта ще излезе другият основен фаворит за трофея в надпреварата, както и също негов двукратен притежател, Новак Джокович, който вече откри кампанията си с победа в последователни части, а на осминафиналите ще срещне Лоренцо Музети в повторение на епичния им петсетов дуел от Ролан Гарос през 2021-ва. Програмата пък ще закрият Даниил Медведев и Александър Зверев, които се изправят за 14-и път в кариерите си един срещу друг, като в досегашните им сблъсъци балансът на победите е в полза на руснака, който води със 7:6 успеха, след като спечели съревнованието им по-рано в хода на сезона в Индиън Уелс.

На втория по големина корт "Courtes des Princes" началото на състезателния ден ще бъде поставено с мача между четвъртия поставен в схемата Каспър Рууд и квалификанта Ян-Ленард Щруф. Впоследствие ние предстои да наблюдаваме руско дерби, противопоставящо добрите приятели и партньори в турнира в карето в Монте Карло - Андрей Рубльов и Карен Хачанов, преди Тейлър Фриц да се изправи срещу екзекутора на Григор Димитров - Иржи Лехечка. В последната среща за деня ще се впуснат един от фаворитите в сянка за отличието - Холгер Руне, и победителят измежду Матео Беретини и Франсиско Серундоло.

Програмата за четвъртък в Монте Карло:

Court Rainier III (начало 12:00 часа):

1. Хуберт Хуркач - Яник Синер 

2. Николас Джари - Стефанос Циципас

3. Новак Джокович - Лоренцо Музети

4. Даниил Медведев - Александър Зверев

Court des Princes (начало 12:00 часа):

1. Ян-Ленард Щруф - Каспър Рууд

2. Андрей Рубльов - Карен Хачанов

3. Тейлър Фриц - Иржи Лехечка

4. Холгер Руне - Франсиско Серундоло/Матео Беретини


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма: Джокович и Циципас отново в игра; Медведев излиза срещу Зверев в мача на деня Мартин Петков
Теми:  
atp | александър зверев | андрей рубльов | даниил медведев | каспър рууд | монте карло | новак джокович | програма | стефанос циципас | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook