Програма: Григор Димитров излиза срещу световния №10 в сряда следобед

от в 19:10 на 14.02.2023
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се представи по безупречен начин в откриващия си двубой на надпреварата от категория АТР 500 в Ротердам и се нуждаеше от по-малко от 60 минути, за да наложи волята си над Аслан Карацев, отпускайки едва четири гейма на тръгналия от квалификациите руснак. Така първата ни ракета си осигури място във втория етап на турнира, където го очаква далеч по-сериозно изпитание в лицето на световния №10 Хуберт Хуркач.

Полякът е един от най-опасните състезатели, когато става въпрос за надпревара в зала, имайки предвид мощния начален удар, с който разполага и който му носи множество бързи точки. До този момент двамата са се изправяли един срещу друг в официални двубои само два пъти, като във всеки от мачовете победата бе на страната на родния ни състезател. Трябва да отбележим обаче, че и двете срещи досега - на Мастърса в Индиън Уелс през 2021-ва и Мастърса в Монте Карло през 2022-ра, са били решавани след тайбрек в третия сет.

Предстоящият сблъсък между Димитров и Хуркач е поставен под номер три в програмата за сряда на втория по големина корт в Ротердам, което означава, че се очаква двамата тенисисти да излязат на корта около 15:00 часа българско време.

Корт №1 (начало 12:00 часа):

1. Тим ван Райтховен - Максим Креси

2. Стан Вавринка - Ришар Гаске

3. Григор Димитров - Хуберт Хуркач

4. Робин Хаасе/Матве Миделкооп - Сантяго Гонзалес/Едуар Роже-Васлен

5. Уесли Кулхоф/Нил Скупски - Кевин Кравиц/Тим Пюц

Пълната програма за сряда можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма: Григор Димитров излиза срещу световния №10 в сряда следобед Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | програма | ротердам | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook