Програма: Григор излиза на любимия си корт в опит да изравни рекорда си на Ролан Гарос!

от в 21:58 на 30.05.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров ще играе на любимия си корт 17 и през утрешния ден в Париж. Българинът надигра Александър Ковачевич и Фабиан Марожан без загубен сет на същото съоръжение. Утре първата ни ракета ще премери сили с квалификанта Зизу Бергс, а залогът е влизане в осминафиналите на Ролан Гарос, което е и върховото постижение досега в кариерата на българина (достига дотам през 2020-та и 2023-та).

Световният номер 10 никога досега не се е изправял срещу белгиеца, който преди началото на Ролан Гарос никога не беше печелил мач в турнир от Големия шлем, но 24-годишният тенисисти определено не е за подценяване, имайки предвид, че в първия кръг надви полуфиналиста от Мастърса в Рим и екзекутор на Новак Джокович от същото състезание - Алехандро Табийо.

Срещата между Димитров и Бергс е поставена под номер три в програмата за деня и ще започне веднага след края на мача между Ксиню Уанг и Анастасия Потапова, но е трудно да кажем кога точно ще се случи това, тъй като домакините още не са определили с кой мач ще стартират на корт 17 и дали той ще бъде мъжки или женски. Все пак бихме могли да кажем с голяма сигурност, че нашият сънародник няма да излезе за своя двубой до поне 15:00 часа българско време.

Програмата на корт 17 за петък (стартират не преди 12:00 часа)

1. ще се определи тепърва

2. Анастасия Потапова - Ксиню Уанг

3. Григор Димитров - Зизу Бергс

4. Бен Шелтън - Феликс Оже-Алиасим

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Програма: Григор излиза на любимия си корт в опит да изравни рекорда си на Ролан Гарос! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | програма | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook