Програма: Медведев и Синер в спор за трофея в Ротердам; Алкарас също в търсене на триумф

от в 12:24 на 19.02.2023
Мирела Николова

Изминалата седмица ни дари с множество тенис вълнения, след като Григор Димитров показа най-доброто си лице на корта в Ротердам и достигна до полуфиналната фаза на турнира, постигайки последователни победи над Аслан Карацев, Хуберт Хуркач и Алекс Де Минор. На крачка от финала обаче родният ни представител бе спрян от Даниил Медведев, който по-късно днес ще си оспорва трофея с Яник Синер.

 

Руснакът и италианецът са се изправяли един срещу друг общо четири пъти, като балансът е изцяло в полза на бившия номер едно, който е излизал като победител във всеки един от сблъсъците. По пътя си към финала в нидерландския град двамата загубиха само един сет, при това на самия старт на състезанието.

Предстоящата среща между Медведев и Синер, която ще определи новия шампион на АТР 500 надпреварата в Ротердам, ще започне след края на финалния сблъсък при тандемите, което означава, че двамата се очаква да излязат на корта не преди 16:30 часа българско време.

Програма в Ротердам (начало 14:00 часа):

1. Рохан Бопана/Матю Ебдън - Иван Додиг/Остин Крайчек

2. Яник Синер - Даниил Медведев (не преди 16:30 часа)

 

По-късно през деня пък ще се състои финалът на АТР 500 турнира на клей в Буенос Айрес, където сили ще премерят първите двама поставени в схемата - Карлос Алкарас и Камерън Нори. Младият испанец бе извън корта в продължение на 4 месеца и през тази седмица направи своето завръщане, като не спира да впечатлява с изявите си и заслужено си осигури място в двубоя за трофея. 

В историята на съперничеството между Алкарас и Нори можем да открием четири мача помежду им, като в три от тях победата е била на страната на бившия номер едно. Единственият успех на британеца идва през миналата година, когато в четвъртфиналите на Мастърса в Синсинати успява да надделее след много оспорвана битка. 

Днешният сблъсък между двамата ще стартира след края на финалната среща в двойковата надпревара и началото му се очаква да бъде поставено не преди 21:00 часа българско време.

Програма в Буенос Айрес (начало 18:30 часа):

1. Николас Бариентос/Ариел Бехар - Симоне Болели/Фабио Фонини

2. Карлос Алкарас - Камерън Нори (не преди 21:00 часа)

 

Тейлър Фриц и Миомир Кецманович пък ще си оспорват титлата в Делрей Бийч, като сблъсък помежду им се очаква да стартира не преди 22:00 часа българско време. До момента те са се изправяли един срещу друг три пъти в официални надпревари под егидата на АТР, а балансът е в полза на американския представител, който води с 2:1 победи. 

Програма в Делрей Бийч (начало 19:30 часа):

1. Марсело Аревало/Жан-Жулиен Роже - Ринки Хиджиката/Рийс Столдър

2. Тейлър Фриц - Миомир Кецманович (не преди 22:00 часа)

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма: Медведев и Синер в спор за трофея в Ротердам; Алкарас също в търсене на триумф Мирела Николова
Теми:  
atp | буенос айрес | даниил медведев | делрей бийч | карлос алкарас | програма | ротердам | тейлър фриц | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook