Програма: Томова открива българското участие в основната схема на РГ в понеделник

от в 14:20 на 28.05.2023
Мирела Николова

Виктория Томова попадна директно в основната схема на тазгодишното Открито първенство на Франция и е единствената наша представителка, която ще вземе участие в същинската част на надпреварата. Жребият обаче не бе особено благосклонен към нашата сънародничка, тъй като я противопостави на поставената под номер 23 в схемата Екатерина Александрова.

Резултатите на руската представителка през настоящия клей сезон са доста колебливи, тъй като тя записа 4 победи и също толкова загуби, но същевременно достигна до четвъртфиналите на турнирите в Чарлстън и Мадрид. Тя също така може да се похвали с 3 титли на ниво WTA, две от които бяха завоювани през миналата година - в Хертогенбош на трева и Сеул на твърди кортове. 

До този момент Томова и Александрова имат две изиграни срещи - през 2016-а на US Open и през 2018-а на турнира на червено в Будапеща, като българката надделява в Ню Йорк, но впоследствие бившата №16 взима реванш на клея в Унгария. Предстоящият сблъсък помежду им е последен в програмата на корт №12 и се очаква да стартира не преди 18:00 часа българско време.

Корт №12 (начало 12:00 часа):

1. Анет Контавейт - Бернарда Пера

2. Роберто Баутиста Агут - Ибинг Ву

3. Борна Чорич - Федерико Кория

4. Виктория Томова - Екатерина Александрова

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма: Томова открива българското участие в основната схема на РГ в понеделник Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | програма | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook