Програма: Томова ще дебютира на РГ срещу финалистка от Шлема във вторник

от в 19:39 на 23.05.2022
Мирела Николова

Първата ракета на България при дамите Виктория Томова отстъпи във финалния етап на квалификациите на тазгодишното Открито първенство на Франция, но впоследствие късметът ѝ се усмихна, след като три тенисистки, попаднали по право в основната схема, се отказаха от надпреварата и нашата сънародничка получи възможност да заеме мястото на една от тях, влизайки като "щастлива губеща". 

Това ще бъде едва първо участие за родната ни представителка в същинската част на втория "мейджър" за годината, като при дебюта си нашето момиче ще се изправи срещу финалистката от Аустрелиън Оупън - Даниел Колинс. В момента американката се намери под №9 в световната ранглиста, което е само с едно място по-ниско от върховото ѝ класиране. Тя също така може да се похвали с две WTA титли, както и достигане до четвъртфиналната фаза на Ролан Гарос през 2020 година.

Предстоящата среща между Томова и Колинс ще бъде първа в историята на тяхното съперничество и ще открие програмата на корт 6 през утрешния ден (вторник). Това означава, че двете състезателки да излязат на корта в точно 12:00 часа българско време, а вие отново ще имате възможността да наблюдавате мача на обичайните линкове в Tennis.bg.

Корт 6 (начало 12:00 часа):

1. Даниел Колинс – Виктория Томова

2. Адриан Манарино – Федерико Делбонис

3. Клеър Лу – Тамара Зиданшек

4. Джулио Дзепиери – Хуберт Хуркач

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма: Томова ще дебютира на РГ срещу финалистка от Шлема във вторник Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | програма | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook