Програма в Рим: Медведев и Циципас в нов супермач помежду си, както и финалът при дамите

от в 01:46 на 20.05.2023
Мирела Николова

Намираме се на финалната права на тазгодишното издание на Мастърса в Рим и след като през вчерашния ден бе оформен финалът при дамите, днес е време да бъдат определени и двамата тенисисти, които ще спорят за трофея при мъжете. За място в сблъсъка за титлата ще се борят четирима представители на световния топ 10, а именно Даниил Медведев, Стефанос Циципас, Каспър Рууд и Холгер Руне.

Първо ще станем свидетели на скандинавското дерби между Руне и Рууд, които ще се изправят един срещу друг за пети път. В досегашните им срещи предимството е изцяло на страната на норвежеца, който е излизал като победител от всеки от четирите им изиграни мача до момента. При последната им битка, състояла се на миналогодишния Ролан Гарос, бе поставено началото на сериозна вражда между двамата, които размениха редици обидни епитети по адрес на другия.

Веднага след тях пък на корта в италианската столица ще излязат други двама състезатели, които не таят добри чувства помежду си, а именно Даниил Медведев и Стефанос Циципас. Обтегнатите отношения между тях водят началото си още от първия им сблъсък през 2018-а, когато гъркът нарича бившия №1 "ши*ан руснак", а впоследствие едва не се стига до физическа саморазправа на корта. Днешният мач ще бъде под номер 12 в историята на тяхното съперничество, като в общия им баланс досега преимуществото е в полза на московчанина, водещ със 7:4 победи.

В третия двубой за деня една срещу друга ще се изправят Елена Рибакина и Анна Калинская в спор за трофея в дамската надпревара. За казахстанската състезателка това ще бъде четвърти финал през сезона, след като завоюва титлата в Индиън Уелс, но остана на крачка от отличието в Мелбърн и Маями. От своя страна пък, украинската представителка на своя едва първи финал на сингъл.

Програмата за събота в Рим:

Централен корт (начало 14:00 часа):

1. Холгер Руне - Каспър Рууд

2. Даниил Медведев - Стефанос Циципас

3. Елена Рибакина - Анхелина Калинина (не преди 20:00 часа)

4. Коко Гоф/Джесика Пегула - Сторм Хънтър/Елизе Мертенс

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма в Рим: Медведев и Циципас в нов супермач помежду си, както и финалът при дамите Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | анхелина калинина | даниил медведев | елена рибакина | каспър рууд | програма | рим | стефанос циципас | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook