Програма за четвъртък: Григор Димитров и Виктория Томова отново в игра на Уимбълдън

от в 00:30 на 06.07.2023
Мирела Николова

Сряда бе изключително успешен ден за българските тенисисти на Уимбълдън, след като и Григор Димитров, и Виктория Томова постигнаха победа на старта на надпреварата и днес ще излязат отново на кортовете в All England Club за срещите си от втори кръг.

На старта най-добрият ни тенисист постигна повече от убедителен успех над японския дебютант Шо Шимабукуро, отпускайки му едва четири гейма и постигайки експресна победа след по-малко от 90 минути игра. Така той намери място във втория етап на Шампионата, където му предстои да премери сили със световния №102 Иля Ивашка. До този момент двамата имат общо три изиграни двубоя помежду си, като балансът е в полза на беларуския представител, който има преимущество от 2:1 победи. Последната среща между тях се състоя през миналата година на турнира в София, когато бившият №40 разочарова родния ни тенисист още на старта.

Днес пък Димитров ще има възможност да вземе реванш за болезненото си поражение на родна земя, като сблъсъкът им е последен (четвърти) в програмата на корт №3 и ще стартира след края на мача между Лейла Фернандес и Каролин Гарсия. Това означава, че очакваното начало на двубоя с участието на първата ни ракета е не преди 18:00 часа българско време, в случай че дъждът над Лондон не забави отново графика за деня.

Корт №3 (начало 13:00 часа):

1. Томас Мартин Етчевери - Стан Вавринка

2. Вектория Голубич - Анна Каролина Шмидлова (довършват при 6:3)

3. Лейла Фернандес - Каролин Гарсия

4. Григор Димитров - Иля Ивашка

По-рано през деня пък ще можем да се насладим отново на изявите и на Вики Томова, която в откриващия си двубой осъществи обрат над световната №27 Бернарда Пера, за да си осигури сблъсък срещу местната представителка Кейти Болтър във втори кръг. В момента британката заема 89-ата позиция в световната ранглиста, а само преди няколко седмици се поздрави с трофея на турнира на трева в Нотингам.

Предстоящият сблъсък между Томова и Болтър е трети по програма на корт №12 и ще започне, след като бъде доиграна срещата между Матео Беретини и Лоренцо Сонего, като това би трябвало да се случи около 16:30 часа българско време.

Корт №12 (начало 13:00 часа):

1. Каролина Мухова - Юле Нимайер 

2. Матео Беретини - Лоренцо Сонего (довършват при 6:7(5) 6:3 7:6(7) 1:1)

3. Виктория Томова - Кейти Болтър

4. Франсис Тиафо - Доминик Стрикер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Програма за четвъртък: Григор Димитров и Виктория Томова отново в игра на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | бгтенис | виктория томова | григор димитров | програма | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook