Програма за четвъртък: Григор излиза за място на 1/4-финалите във Вашингтон в удобно време

от в 00:01 на 03.08.2023
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров откри с отличен успех участието си на АТР 500 турнира във Вашингтон, след като наложи волята си над световния №60 Макензи Макдоналд в последователни части. По този начин българинът продължи към 1/8-финалната фаза на надпреварата и в битка за място сред най-добрите осем на състезанието ще се изправи срещу Емил Руусувуори.

Предстоящият сблъсък между двамата ще открие програмата на централния корт в американската столица, което означава, че началото му ще бъде поставено в 19:00 часа българско време и ще можете да го наблюдавате на обичайните линкове в Tennis.bg. 

До този момент Димитров и Руусувуори са се изправяли един срещу друг общо два пъти, като във всеки от случаите нашият сънародник излиза като краен победител. Всъщност и двете срещи се състояха по-рано през настоящия сезон - на Ролан Гарос и в Куинс, а още по-любопитното е, че във всеки от мачовете хасковлията не отпусна нито сет на днешния си съперник.

Финландецът не се радва на особени успехи през последните месеци, а сред най-значимите постижения в кариерата му досега са рекордната му 37-а позиция в световната ранглиста, както и достигането до 1/4-финалите на Мастърса в Маями по-рано през тази година. Същевременно скандинавският тенисист е бил част от само един финал на АТР ниво, което се случи през миналия сезон на турнира в Пуна.

Централен корт (начало 19:00 часа):

1. Григор Димитров - Емил Руусувуори 

2. Марта Костюк - Каролин Гарсия

3. Джесика Пегула - Пейтън Стърнс

4. Джунчен Шанг - Франсис Тиафо

5. Тейлър Фриц или Закари Свайда - Брандън Накашима или Анди Мъри

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за четвъртък: Григор излиза за място на 1/4-финалите във Вашингтон в удобно време Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | вашингтон | григор димитров | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook