Програма за четвъртък: Григор срещу Алкарас в битка за място в 1/4-финалите в Париж

от в 20:01 на 02.11.2022
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава с безупречните си изяви на Мастърс надпреварата в Париж, където през днешния ден постигна нова победа в последователни сетове, надделявайки над световния №58 Фабио Фонини. По този начин нашият сънародник си осигури място в осминафиналната фаза на турнира във френската столица за втори път в своята кариера, като в битка за класиране на четвъртфиналите го очаква сблъсък с далеч по-сериозен противник в лицето на 19-годишната сензация и настоящ водач в световната ранглиста Карлос Алкарас.

Испанецът се превърна в най-младия номер едно в историята, след като завоюва дебютния си трофей на тазгодишното Открито първенство на САЩ, но преди дни се появи информация, че младокът е изпитвал физически проблеми в областта на коляното и дори е обмислял отказване от състезанието. В крайна сметка обаче това не оказа влияние на неговото представяне в откриващата му среща срещу Йошихито Нишиока, спечелена безпроблемно от тийнейджъра в два сета. 

До този момент Димитров и Алкарас не са се изправяли един срещу друг в официален мач нито веднъж, но често са провеждали съвместни тренировки, което ни кара да вярваме, че са добре запознати с противниковия стил на игра и възможностите за противодействие. Предстоящият сблъсък помежду им е втори в програмата на централния корт, което означава, че ще стартира около 13:30 часа българско време, като вие отново ще имате възможност да го наблюдавате на обичайните линкове в Tennis.bg.

Централен корт (начало 12:00 часа):

1. Лоренцо Музети - Каспър Рууд

2. Григор Димитров - Карлос Алкарас

3. Тейлър Фриц/Жил Симон - Феликс Оже-Алиасим

4. Новак Джокович - Карен Хачанов

5. Пабло Кареньо Буста/Денис Шаповалов - Томи Пол/Рафаел Надал (не преди 20:30 часа)

6. Стефанос Циципас - Корентен муте/Камерън Нори

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за четвъртък: Григор срещу Алкарас в битка за място в 1/4-финалите в Париж Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | карлос алкарас | париж мастърс | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook