Програма за неделя: България ще търси успеха срещу Белгия, Григор и Томова в тандем

от в 12:07 на 31.12.2022
Мирела Николова

Българският отбор не стартира по най-добрия начин участието си в отборното смесено състезание United Cup, след като сънародниците ни бяха победени от тима на Гърция с 1:4. По-рано днес те стартираха двубоя си срещу Белгия от груповата фаза и след първия ден общият резултат в срещата между двете държави е равен - 1:1. Първа на корта бе Изабелла Шиникова, която показа изключителен борбен дух, но в крайна сметка опитът на бившата №37 Алисън Ван Уйтванк взе връх. Впоследствие първата ни ракета при мъжете Григор Димитров се изправи срещу Давид Гофен в повторение на финала от Nitto ATP Finals 2017, като и този път крайният резултат не бе по-различен, а именно победа за най-добрия ни тенисист с 6:4 7:5.

В новогодишната нощ ще имаме възможността отново да се насладим на играта на родните ни представители, тъй като те ще излязат на корта в опит да довършат започнатото днес и да се поздравят с успех над белгийците. Четири часа след полунощ първата ни ракета при дамите Виктория Томова ще премери сили със световната №29 Елизе Мертенс, а веднага след края на тази среща ще бъде поставено началото на мача между Димитър Кузманов и Зизу Бергс. Денят ще завърши с двубой на смесени двойки, в който към момента са заявени тандемите Григор Димитров/Виктория Томова и Давид Гофен/Елизе Мертенс, но въпреки това капитаните имат право на смяна на избраниците си до започване на сблъсъка.

1-ви януари (неделя) - доиграване на Белгия срещу България (начало не преди 04:00 часа българско време):

3-ти мач: Елизе Мертенс - Виктория Томова

4-ти мач: Зизу Бергс - Димитър Кузманов

5-ти мач: Елизе Мертенс/Давид Гофен - Виктория Томова/Григор Димитров

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за неделя: България ще търси успеха срещу Белгия, Григор и Томова в тандем Мирела Николова
Теми:  
atp | united cup | wta | виктория томова | григор димитров | давид гофен | димитър кузманов | изабелла шиникова | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook