Програма за петък: Джокович и Нори в битка за място на финала на Уимбълдън

от в 00:36 на 08.07.2022
Мирела Николова

През вчерашния ден стана ясно, че Рафаел Надал няма да продължи участието си в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания поради 7-милиметрово разкъсване на мускул в коремната област, което означава, че полуфиналният сблъсък между него и Ник Кирьос няма да се състои. Вместо това австралиецът се класира служебно за финалната битка в Лондон, където очаква победителя от полуфинала от горната половина на схемата, който ще противопостави Новак Джокович и Камерън Нори.

До този момент двамата са се изправяли един срещу друг в официален двубой, като това се случи в края на миналата година в груповата фаза на Финалите в Торино. Победител от въпросния сблъсък излиза сръбският тенисист, който отпусна едва три гейма на противника си, преди да триумфира с крайната победа след малко повече от час престой на корта.

Днешният мач помежду им е втори в програмата на Централния корт и ще започне веднага след края на единия от полуфиналите на двойки при дамите, което означава, че ще можем да очакваме Джокович и Нори да излязат на корта не преди 17:00 часа българско време.

Програма за Ден 12 на Уимбълдън:

Централен корт (начало 15:30 часа):

1. Людмила Киченок/Йелена Остапенко - Барбора Крейчикова/Катерина Синякова

2. Новак Джокович - Камерън Нори

3. Елизе Мертенс/Джан Шуай - Даниел Колинс/Дезире Кравчук

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Програма за петък: Джокович и Нори в битка за място на финала на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
atp | камерън нори | новак джокович | програма | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook