Програма за петък: Григор отново на корта в спор за място на 1/2-финалите във Виена

от в 20:42 на 27.10.2022
Мирела Николова

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров бе изпаднал в сериозна криза през последните седмици, но подновяването на сътрудничеството му с Дани Валверду изглежда, че дава резултат, тъй като на АТР 500 надпреварата във Виена родният ни представител успява да покаже най-доброто си лице на корта и вече е сред четвъртфиналистите в турнира. Това стана факт, след като в четвъртък нашето момче надигра категорично третия поставен в схемата Андрей Рубльов и постигна двусетова победа след малко повече от час игра. 

Следващото препятствие пред най-добрия ни тенисист е изненадата на турнира досега, а именно световният №59 Маркос Гирон, който елиминира последователно Талон Грийкспор и Камерън Нори, за да оформи сблъсък с хасковлията. До този момент двамата имат два изиграни двубоя, като са си поделяли по една победа. Необходимо е обаче да се отбележи, че успехът на американеца дойде на старта на миналогодишния Ролан Гарос, когато нашето момче трябваше да се откаже заради травма в гърба. Победата на сънародника ни пък дойде на същия турнир през настоящия сезон, като във въпросния сблъсък бившият №3 отпусна едва три гейма на опонента си.

Предстоящият двубой между Димитров и Гирон е поставен под номер едно в програмата на централния корт за петък във Виена, което означава, че очакваното му начало е не преди 15:00 часа българско време, като вие отново ще имате възможност да го наблюдавате на някой от традиционните линкове в Tennis.bg.

Централен корт (начало 15:00 часа):

1. Григор Димитров - Маркос Гирон

2. Даниил Медведев - Яник Синер

3. Хуберт Хуркач - Борна Чорич/Стефанос Циципас

4. Даниел Еванс - Денис Шаповалов


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Програма за петък: Григор отново на корта в спор за място на 1/2-финалите във Виена Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | виена | григор димитров | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook