Програма за понеделник: Григор Димитров открива участието си в Ротердам

от в 14:03 на 12.02.2023
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров остави отлични впечатления с изявите си през първите седмици от настоящия сезон, като достатъчно показателно за високото ниво на игра, демонстрирано от българина, е фактът, че неговите единствени две загуби дойдоха срещу финалистите от Аустрелиън Оупън - Стефанос Циципас и Новак Джокович, които категорично са двамата тенисисти, намиращи се в най-добра форма в момента. Сега за първата ни ракета предстоят два турнира на твърда настилка в зала в Европа, преди да се отправи към САЩ за традиционните две Мастърс надпревари в Индиън Уелс и Маями.

През идната седмица родният ни представител ще се включи в състезанието от категория АТР 500 в Ротердам, в който участие ще вземат цели петима членове на топ 10. Поради силната конкуренция в нидерландския град нашето момче остана извън списъка с поставени и затова ще стартира участието си от първи кръг, където жребият му отреди да се изправи срещу играч, тръгнал от квалификациите.

Макар все още да не е станал ясен противникът на българина, то вече има изнесена програма за първия състезателен ден от надпреварата. Графикът предвижда Димитров да открие кампанията си още в понеделник, като срещата с негово участие е поставена под номер три в програмата на централния корт и се очаква да стартира не преди 15:30 часа българско време.

Възможните съперници за хасковлията са Микаел Имер, Роман Сафиулин, Аслан Карацев, Куентен Алис, Грегоар Барер, Констан Лестиен и Николоз Басилашвили.

Централен корт (начало 12:00 часа):

1. Лойд Гласпул/Хари Хелиовара – Петрос Циципас/Стефанос Циципас

2. Ришар Гаске – Пабло Кареньо Буста (не преди 14:00 часа)

3. Григор Димитров – квалификант (не преди 15:30 часа)

4. Талон Грийкспор/Ботик ван де Зандсхулп – квалификанти

5. Стан Вавринка – Александър Бублик (не преди 20:30 часа)

6. Давид Гофен – квилификант


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за понеделник: Григор Димитров открива участието си в Ротердам Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | програма | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook