Програма за сряда: Григор Димитров отново на корта в Куинс в търсене на два 1/4-финала

от в 18:44 на 14.06.2022
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров откри по отличен начин тазгодишната си кампания на зелена настилка, постигайки успех над световния №11 Камерън Нори на старта на надпреварата в Куинс. Българинът демонстрира изключително агресивна игра, което в комбинация с чудесния му начален удар го изведе до успех над третия поставен в схемата и място сред осминафиналистите. В сблъсък за влизане в четвъртфиналите родният ни представител ще срещне Ботик Ван Де Зандсхулп, който се превърна в сензацията на сезон 2021 и понастоящем заема върховата за себе си 29-а позиция в световната ранглиста. 

До този момент двамата са се изправяли един срещу друг само веднъж, като това се случи по-рано през тази година на АТР 250 надпреварата в Мелбърн, когато нашето момче надделя след обрат. В сряда Димитров ще опита да постигне втора победа над нидерландеца, като предстоящият сблъсък помежду им е втори подред на централния корт и се очаква да стартира не преди 15:30 часа българско време.

С това обаче не се изчерпват задълженията на българина през утрешния ден, тъй като по-късно ще му се наложи да излезе на корта отново, този път за откриващия си мач в надпреварата по двойки. Там той ще си партнира заедно с местния представител Даниел Еванс, като техни първи опоненти ще бъдат двамата американци Тейлър Фриц и Томи Пол. Сблъсъкът е последен в програмата на корт №1 и ще стартира не преди 18:30 часа българско време.

Програмата за сряда в Куинс:

Централен корт (начало 14:00 часа):

1. Алекс Де Минор – Алехандро Давидович Фокина

2. Григор Димитров – Ботик Ван Де Зандсхулп

3. Джак Дрейпър – Емил Руусувуори

4. Александър Бублик – Марин Чилич

Корт 1 (начало 14:30 часа):

1. Раджийв Рам/Джо Солсбъри – Джейми Мъри/Бруно Соареш

2. Джони О’Мара/Кен Скупски – Никола Мектич/Мате Павич

3. Хуан Себастиан Кабал/Роберт Фарах – Рохан Бопана/Денис Шаповалов

4. Григор Димитров/Даниел Еванс – Тейлър Фриц/Томи Пол


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за сряда: Григор Димитров отново на корта в Куинс в търсене на два 1/4-финала Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | куинс | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook