Програма за събота: Григор срещу Медведев в битка за място на финала във Виена

от в 19:02 на 28.10.2022
Мирела Николова

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров не само че се завърна на победния път през настоящата седмица, но и вече може да се похвали с достигане до полуфиналната фаза на надпреварата във Виена след три поредни победи. След като на старта родният ни представител надделя над Тиаго Монтейро, а във втория си мач постигна изключително престижен успех над намиращия се в отлична форма Андрей Рубльов, днес българинът наложи волята си и над Маркос Гирон след драматична победа, с която си гарантира място сред четиримата най-добри в турнира.

В съботния ден обаче за нашия сънародник предстои още по-сериозно предизвикателство в лицето на бившия №1 и шампион от миналогодишния US Open Даниил Медведев, който понастоящем заема четвъртата позиция в световната класация. До този момент двамата имат общо пет изиграни срещи помежду си, като балансът е в полза на руснака, който има предимство от 3:2 победи. Последният им двубой датира от Мастърса в Индиън Уелс през миналия сезон, когато хасковлията изоставаше с 2:6 1:4, но успя да осъществи феноменален обрат и да нанесе първо поражение на московчанина след триумфа му в Ню Йорк.

Предстоящият сблъсък между Димитров и Медведев ще постави началото на програмата на централния корт в събота, което означава, че очакваният старт на срещата е не преди 15:00 часа българско време, като вие отново ще имате възможност да наблюдавате двубоя на някой от обичайните линкове в Tennis.bg.

Централен корт (начало 15:00 часа):

1. Григор Димитров - Даниил Медведев

2. Даниел Еванс/Денис Шаповалов - Хуберт Хуркач/Борна Чорич

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Програма за събота: Григор срещу Медведев в битка за място на финала във Виена Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | виена | григор димитров | даниил медведев | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook