Програма за вторник: Григор Димитров излиза за първия си мач от основната схема в Куинс

от в 16:56 на 19.06.2023
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров реши да стартира участието си на надпреварата в Куинс от квалификациите, където записа две убедителни победи и безпроблемно намери място в основната схема. През утрешния ден първата ни ракета ще опита да удължи победната си серия, като на старта на същинската част на турнира негов съперник ще бъде световният №42 Емил Руусувуори.

Финландецът не бива да бъде подценяван, тъй като през миналата седмица взе участие в състезанието от категория АТР 250 в Хертогенбош и достигна до полуфиналната фаза, като по пътя си към нея той надделя категорично над световния №9 Яник Синер, преди да бъде спрян от бъдещия шампион Талон Грийкспор.

До този момент Димитров и Руусувуори са се изправяли само веднъж един срещу друг, като това стана факт преди по-малко от 2 седмици във втория кръг на Откритото първенство на Франция. Тогава родният ни представител не срещна почти никакви затруднения със скандинавеца и сломи съпротивата му в последователни сетове.

Предстоящият сблъсък между двамата е трети в програмата за вторник на корт №1 в Куинс и ще започне след края на срещата между Франсис Тиафо и Ботик ван де Зандсхулп. Това означава, че началото му ще бъде поставено не преди 17:30 часа българско време, а вие отново ще имате възможност да проследите изявите на нашето момче на обичайните линкове в Tennis.bg.

Корт №1 (начало 14:30 часа):

1. Адриан Манарино - Лиам Броуди

2. Франсис Тиафо - Ботик ван де Зандсхулп

3. Григор Димитров - Емил Руусувуори

4. двубой на двойки

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за вторник: Григор Димитров излиза за първия си мач от основната схема в Куинс Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | емил руусувуори | куинс | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook