Програма за вторник: Григор и Томова с нов опит да открият участието си на Уимбълдън

от в 21:35 на 27.06.2022
Мирела Николова

Двамата ни представители на тазгодишното Открито първенство на Великобритания - Григор Димитров и Виктория Томова, трябваше да открият кампаниите си още в първия състезателен ден на турнира, но типичните за Острова валежи объркаха плановете на организаторите и така множество двубои бяха отложени за вторник. Сред тях са и тези с българско участие, като вече е ясно и по кое време ще можем да очакваме двамата ни сънародници да излязат на корта.

Първата ни ракета при мъжете ще започне участието си срещу намиращия се на 87-о място в ранглистата Стив Джонсън, с когото до момента имат общо 7 изиграни мача, 5 от които са завършвали с победа за родния ни представител. Предстоящият сблъсък помежду им ще открие програмата на корт №2, което означава, че ако времето позволи, ще започне в точно 13:00 часа българско време.

От своя страна, Вики Томова ще стартира срещу бившата №20 Дария Савил, която в момента заема 96-ата позиция в подреждането и попадна в схемата посредством "уайлдкард". Двете състезателки са се срещали само веднъж през 2020 година, когато нашето момиче надделява категорично в два сета. Срещата с участието на Вики ще започне по същото време като тази на Григор Димитров, тъй като е първа подред на корт №6 и началото ѝ ще бъде поставено в 13:00 часа.

Корт №2 (начало 13:00 часа):

1. Григор Димитров – Стив Джонсън

2. Коко Гоф – Елена-Габриела Русе

3. Жасмин Паолини – Петра Квитова

4. Джейсън Кублер – Даниел Еванс

Корт №6 (начало 13:00 часа):

1. Виктория Томова – Дария Савил

2. Зденек Колар – Бенжамен Бонзи

3. Ирина Бара – Клоуи Паке

4. Денис Новак – Факундо Багнис

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Програма за вторник: Григор и Томова с нов опит да открият участието си на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | бгтенис | виктория томова | григор димитров | програма | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook