Програма за вторник: Григор и Томова стартират на US Open в удобно за гледане време

от в 13:50 на 27.08.2023
Мирела Николова

Григор Димитров и Виктория Томова ще бъдат единствените ни двама представители и на предстоящия US Open, като всеки от тях ще изиграе откриващия си двубой в Ню Йорк във вторник, когато ще се състоят срещите от горната част на схемата при мъжете и от долната половина при жените.

Първи на корта в игра ще видим Димитров, който ще открие кампанията си с двубой срещу световния №115 Алекс Молчан, с когото нямат официален мач помежду си до момента. Словакът предпочита да се изявява на клей надпревари и през последните 6 месеца няма изигран двубой на твърди кортове. Освен това той има негативен баланс победи-загуби през сезона, което е още една причина да считаме най-добрия ни тенисист за фаворит в предстоящата среща.

Сблъсъкът между Димитров и Молчан е насрочен за вторник, като е втори поставен в програмата на корт №7. Това означава, че началото на мача се очаква да бъде поставено не преди 19:30 часа българско време.

Корт №7 (начало 18:00 часа):

1. Ашлин Крюгер - Мари Бузкова 

2. Григор Димитров - Алекс Молчан

3. Томас Мартин Етчевери - Ото Виртанен

4. Кинуен Женг - Надя Подороска

Малко по-късно на корта ще излезе и първата ни ракета при дамите Виктория Томова, която през вчерашния ден завоюва трофея на WTA 125 турнира в Чикаго и пристига в Ню Йорк в серия от 5 поредни победи. Нейна първа съперничка там ще бъде 21-годишната представителка на домакините Пейтън Стърнс, която понастоящем се намира под №58 в световната ранглиста и по-рано през годината достигна до първия си WTA финал на надпреварата в Богота. 

Предстоящият двубой между Томова и Стърнс ще бъде първи в историята на тяхното съперничество и се очаква да започне не преди 21:30 часа българско време във вторник, тъй като е трети в програмата на корт №12 след един дамски и един мъжки сблъсък.

Корт №12 (начало 18:00 часа):

1. Линда Носкова - Медисън Бренгъл

2. Карен Хачанов - Майкъл Мо

3. Виктория Томова - Пейтън Стърнс 

4. Даниел Елахи Галан - Даниел Еванс

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за вторник: Григор и Томова стартират на US Open в удобно за гледане време Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | wta | бгтенис | виктория томова | григор димитров | прогпама

Коментари





Следвайте ни в Facebook