Програма за вторник: Ясен е началният час на класиката между Джокович и Надал!

от в 14:31 на 30.05.2022
Мирела Николова

Още с изтеглянето на жребия за тазгодишното Открито първенство на Франция погледите на всички тенис фенове се насочиха към евентуален четвъртфинален сблъсък между Новак Джокович и Рафаел Надал и със затаен дъх се надявахме двамата да успеят да преодолеят откриващите четири кръга, за да можем отново да се насладим на истинска тенис класика. Ето че тя вече е факт, след като в неделния ден световният №1 записа пореден успех в последователни части над Диего Шварцман, а Матадора надви Феликс Оже-Алиасим в наелектризиращ петсетов трилър.

По този начин двамата титани на съвременния мъжки тенис оформиха сблъсък №59 помежду си, като към този момент балансът е в полза на сърбина, който има предимство от 30:28 победи. 27 от тези 58 срещи са се състояли на червено, като в 19 от тях победител е излизал Краля на клея. Що се отнася до мачовете им на Ролан Гарос, картината не се различава много, тъй като преимуществото отново е на страната на Рафа (7:2), но с уточнение, че в последните три двубоя помежду им крайната победа е за Джокович.

Последният сблъсък между двамата бе факт през миналата година в полуфиналната фаза отново на Откритото първенство на Франция, когато испанецът спечели безпроблемно откриващата част, но впоследствие Ноле пое контрол върху събитията и се превърна в първия играч, успявал да надделее над Матадора два пъти в Париж. 

Как обаче ще завърши епизод №59 от съперничеството им и дали случилото се през миналия сезон ще се повтори, предстои да разберем във вторник от 21:45 часа българско време, когато Джокович и Надал ще превземат "Филип Шатрие". 

Програма за ден 10 в Париж:

Корт "Филип Шатрие" (начало 13:00 часа българско време):

1. Мартина Тревизан - Лейла Фернандес

2. Кори Гоф - Слоун Стивънс

3. Александър Зверев - Карлос Алкарас

4. Новак Джокович - Рафаел Надал (не преди 21:45 часа)

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за вторник: Ясен е началният час на класиката между Джокович и Надал! Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович | програма | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook