Програма за вторник: Кирьос в търсене на 1/2-финал, Рууд излиза срещу Беретини

от в 06:31 на 06.09.2022
Мирела Николова

Първите двама поставени в тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ вече не са част от надпреварата, след като в неделя Ник Кирьос детронира миналогодишния шампион Даниил Медведев, а вчера Франсис Тиафо се наложи над Рафаел Надал, спирайки го по пътя му към 23-та титла от Големия шлем. Днес пък предстои да станат ясни имената на първите двама състезатели при мъжете и при жените, които ще си осигурят участие в полуфиналната фаза на турнира, като това винаги е сериозна предпоставка за изпълнени с интрига двубои.

Първият четвъртфинален сблъсък при мъжете ще противопостави един срещу друг световния №7 Каспър Рууд, притежаващ шансове да оглави ранглистата след края на надпреварата, и италианеца Матео Беретини, който показа известни колебания в хода на турнира дотук, а в предходния етап оцеля в петсетов трилър срещу Алехандро Давидович Фокина. В последния мач на стадион "Артър Аш" пък ще се състои срещата между намиращия се във великолепна форма Ник Кирьос и Карен Хачанов, който, в случай ще постигне победа, ще дебютира в полуфиналната фаза на "мейджър" надпревара.

При жените пък първи за място сред четирите най-добри ще излязат световната №5 Онс Жабер и тенисистката, сложила край на кариерата на Серина Уилямс - Айла Томлянович. Впоследствие в игра ще видим 18-годишната надежда на домакините Коко Гоф, на която ѝ предстои да премери сили с французойката Каролин Гарсия.

Програмата за Ден 9 в Ню Йорк:

Стадион "Артър Аш" (начало 19:00 часа):

1. Матео Беретини - Каспър Рууд

2. Онс Жабер - Айла Томлянович

3. Коко Гоф - Каролин Гарсия (не преди 02:00 часа)

4. Ник Кирьос - Карен Хачанов

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за вторник: Кирьос в търсене на 1/2-финал, Рууд излиза срещу Беретини Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | каспър рууд | матео беретини | Ник Кирьос | онс жабер | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook