Програмата на РГ: Джокович излиза в мач с поставен, както и шоуто Зверев срещу Руне

от в 01:03 на 03.06.2024
Елеонора Александрова

След като вчера разбрахме кои са първите четвъртфиналисти, то днес ще станат ясни и последните 4 мъже и 4 жени, които ще намерят място във финалната осмица.

Преди само два дни Новак Джокович бе на един сет от това да напусне надпреварата в Ролан Гарос и да отстъпи първата позиция на Яник Синер в ранглистата. Световният номер 1 обаче сътвори същински подвиг срещу Лоренцо Музети и заслужено намери място във втората седмица, а следващият му опонент се казва Франсиско Серундоло.

Представянето на Даниил Медведев на омразния му клей изглежда повече от обещаващо в Ролан Гарос, като руснакът е само на един мач от това да изравни най-добрия си резултат във френската столица. Неговото предизвикателство ще е Алекс де Минор, който прави най-силния си сезон някога, правейки своя дебют в топ 10 в началото на годината.

Един от големите фаворити за титлата, Александър Зверев, също бе на крачка от отпадането в предния кръг на надпреварата, ала германецът демонстрира силна воля и не позволи на Талон Грийкспор сензацията да се случи. Следващият опонент на световния номер 4 обаче ще е не кой да е, а двукратния четвъртфиналист на турнира - Холгер Руне.

Двукратният финалист на Ролан Гарос, Каспър Рууд, ще премери сили с пореден труден опонент, а именно Тейлър Фриц.

При жените Арина Сабаленка ще се опита да се класира за седмия си пореден "мейджър" четвъртфинал. Пред нея обаче застава не коя да е, а един от най-големите ѝ кошмари през този сезон, Ема Наваро, която елиминира световната номер 2 в Индиън Уелс.

Елена Рибакина е на една крачка от това да изравни най-добрия си резултат в Ролан Гарос. Опонентката ѝ обаче няма да е никак не е лесна, тъй като става дума за тенисистката, лишила я от медал на Олимпиадата в Токио - Елина Свитолина.

Елина Аванесян е една от големите изненади на турнира. Рускинята елиминира финалистката от Аустрелиън Оупън, Кинуен Женг в предния кръг, а днес ще се опита да "вземе скалпа" на още една елитна състезателка, в лицето на шампионката от Дубай, Жасмине Паолини.

При дамите е ясно, че една от състезателките във финалните 8 ще е непоставена тенисистка. Детето-чудо Мира Андреева и сънародничката ѝ, която играе под френски флаг, Варвара Грачова, ще се борят за дебютния си четвъртфинал.

Програмата за Ролан Гарос:

Court Philippe Chatrier (начало: 12:00)

1. Елина Свитолина - Елена Рибакина

2. Емма Наваро - Арина Сабаленка 

3. Новак Джокович - Франсиско Серундоло 

4. Александър Зверев - Холгер Руне 

Court Suzanne Lenglen (начало: 12:00)

1. Елина Аванесян - Жасмине Паолини 

2. Алекс де Минор - Даниил Медведев 

3. Варвара Грачова - Мира Андреева 

4. Тейлър Фриц - Каспър Рууд 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата на РГ: Джокович излиза в мач с поставен, както и шоуто Зверев срещу Руне Елеонора Александрова
Теми:  
atp | wta | александър зверев | новак джокович | програма | ролан гарос | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook