Програмата на РГ: Руне и Рууд в пряк сблъсък за място на 1/2-финал; трима българи също в игра

от в 00:16 на 07.06.2023
Мирела Николова

 

Вчерашният състезателен ден в Париж ни предложи огромна доза първокачествен тенис и станаха ясни първите полуфиналисти в надпреварите при жените и при мъжете. Днес пък е време да разберем кои ще са останалите състезатели, които ще продължат в борбата за трофея и ще се присъединят към Карлос Алкарас, Новак Джокович, Арина Сабаленка и Каролина Мухова.

Първи на корта в игра ще видим Онс Жабер и Беатриз Хадад Мая, непосредствено след което ще станем свидетели на повторение на миналогодишния финал между Ига Швьонтек и Коко Гоф. Както във въпросната среща, така и във всеки от останалите 4 двубоя помежду им полякинята не е губила нито сет.

В последния мач от дневната сесия на корт "Филип Шатрие" един срещу друг ще излязат Александър Зверев и голямата сензация в надпреварата Томас Мартин Ечевери. Във вечерната програма пък под прожекторите ще бъдат Холгер Руне и Каспър Рууд, които се срещнаха наскоро в Рим, когато датчанинът записа едва първата си победа от общо 5 мача до момента.

Програмата за Ден 11 в Париж:

Централен корт (начало 12:00 часа):

1. Беатриз Хадад Мая - Онс Жабер

2. Ига Швьонтек - Кори Гоф (не преди 13:30 часа)

3. Александър Зверев - Томас Мартин Ечевери (не преди 16:00 часа)

4. Холгер Руне - Каспър Рууд (не преди 21:15 часа)

 

С това обаче не се изчерпват двубоите, които ще следим с интерес, тъй като на корта в сряда предстои да излязат и трима наши сънародници, които ще търсят място в четвъртфиналната фаза на турнирите за юноши и девойки.

Първи в действие ще можем да наблюдаваме Илиян Радулов, който е поставен под номер пет при младежите и днес ще се изправи срещу Жоао Фонсека (№14 в схемата). Срещата между тях ще открие програмата на корт №6, което означава, че ще стартира в 12:00 часа българско време.

Малко по-късно Ива Иванова също ще опита да достигне до най-добрите осем при девойките, като за целта ще има за задача да преодолее съпротивата на втората поставена Клерви Нгунуе. Родната ни представителка ще излезе във втория мач на корт №4, а очакваното начало на двубоя е не преди 13:30 часа.

Около 15:00 часа българско време пък се очаква да бъде даден старт на сблъсъка между Адриано Дженев и Даруин Бланч, които ще се изправят един срещу друг в трети мач на корт №14.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата на РГ: Руне и Рууд в пряк сблъсък за място на 1/2-финал; трима българи също в игра Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | адриано дженев | александър зверев | бгтенис | ива иванова | илиян радулов | каспър рууд | програма | ролан гарос 2023 | томас мартин ечевери | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook