Програмата на РГ: Томова ще търси реванш в опит да дебютира в трети кръг на Голям шлем!

от в 18:55 на 28.05.2024
Калоян Соколов

Виктория Томова през миналата седмица беше напът да достигне до първия си финал на ниво WTA, но се размина с един гейм от постигането на тази цел. Вчера обаче Вики постигна далеч по-съществени дебютни успехи за нея, след като надигра Екатерина Александрова на старта на Ролан Гарос. Успехът над 16-тата поставена маркира първата победа на Томова над представителка на топ 20 и освен това тя най-после съумя да спечели мач в основната схема на "мейджър" надореварата във френската столица.

Утре пък първата ни победа при дамите отново ще има шанса да направи нещо напълно ново за нея, а именно да дебютира в третия кръг на надпревара от Шлема, като за целта ще трябва да преодолее съпротивата на световната номер 37 - Ксиню Уанг. Любопитното е, че китайката е печелила всяка една от трите си срещи с родната ни представителка, а това се случи по особено болезнен начин преди няколко седмици на турнира в Мадрид, където Вики пропусна цели 10 мачбола и в крайна сметка отстъпи.

Положителните новини за нашата сънародничка са свързани с факта, че Уанг не е най-голямата любителка на червените кортове и през миналата година беше записала пет поредни загуби преди началото на Ролан Гарос, където обаче достигна до третия кръг.

Срещата между Томова и бившата номер едно при девойките е поставена под номер три в програмата на корт 6 и ще започне някъде след 17:00 часа българско време.

Програмата в сряда за корт 6 (стартират не преди 12:00 часа)

1. Матеро Арналди - Александър Мюлер

1. Анри Скуайър - Феликс Оже-Алиасим

3. Виктория Томова - Ксиню Уанг

4. Кристина Букша - Елизабета Кочиарето

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Програмата на РГ: Томова ще търси реванш в опит да дебютира в трети кръг на Голям шлем! Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | програма | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook