Програмата на US Оупън: Епиката Синер - Медведев и Швьонтек срещу шампионката в Торонто

от в 11:54 на 04.09.2024
Елеонора Александрова

Днес ще станат ясни имената и на последните полуфиналисти на US Оупън. Предстоят ни два сблъсъка между представители на топ 10, но и два с участието на поне един тенисист, който е извън първите 20.

Безспорният мач на деня ще е този между двамата финалисти от Аустрелиън Оупън - Яник Синер и Даниил Медведев. Съперничеството между последните двама оцелели топ 5 тенисисти в турнира при мъжете е едно от най-интересните в Тура, тъй като те са се срещали 12 пъти - 11, от които на твърди кортове.

Още по-лююбопитен е фактът, че руснакът е спечилил първите си 6 мача срещу настоящия номер 1, а следващите 5 завършиха с краен успех за италианеца. Въпреки превъзходството на топ поставеният над шампиона от 2021-ва, то настоящият номер 5 е спечелил последния мач между двамата, който се състоя в тазгодишните 1/4-финали на Уимбълдън.

Другият мъжки четвъртфинал е между Алекс Де Минор и Джак Дрейпър. Макар и първата ракета на Австралия да влиза в ролята на фаворит в двубоя, то британецът в момента се намира в най-силната си форма, класирайки се за този етап на турнира, без да е загубил сет. Досега двамата тенисисти са се срещали три пъти, като Де Минор е спечелил всичките си мачове срещу 25-тия в света.

При дамите ни предстои още един двубой между представителки на първите 10. Джесика Пегула ще се бори за дебютния си "мейджър" полуфинал, но ще има тежката задача да преодолее съпротивата на Ига Швьонтек, която е спечелила 6 от 9-те си мача досега срещу местната представителка и изглежда готова да оправдае високите очаквания към нея.

Каролина Мухова прави своето завръщане сред най-добрите след 9-месечно отсъствие именно на мястото, където стигна до полуфинал през миналата година. Чехкинята надделя над имена от калибъра на Наоми Осака и Жасмин Паолини и продължава участието си без загубен сет, а днес тя ще се изправи срещу тенисистка, от която никога не е губела, а именно бившата номер 10, Беатрис Хадад Мая. 

Програмата за US Оупън

Artur Ashe Stadium (начало: 19:00)

1. Беатрис Хадад Мая - Каролина Мухова

2. Джак Дрейпър - Алекс Де Минор (не преди 20:30)

3. Ига Швьонтек - Джесика Пегула (не преди 02:00)

4. Яник Синер - Даниил Медведев (не преди 03:30)


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Програмата на US Оупън: Епиката Синер - Медведев и Швьонтек срещу шампионката в Торонто Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open | wta | даниил медведев | ига швьонтек | програма | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook