Програмата в Хале: Синер излиза срещу шампион на трева; Зверев, Циципас и Рубльов също в игра

от в 00:49 на 18.06.2024
Елеонора Александрова

Надпреварата в Хале започна, а от днес ще видим в действие и част от най-добрите тенисисти в света. Цели 5 представители на топ 10 ще вземат участие на турнира, който е на ниво ATP-500. След като един от тях, Хуберт Хуркач, успешно започна кампанията си, то днес ще видим още трите тенисисти от челната десетка, а именно Яник Синер, Александър Зверев и Андрей Рубльов.

В първия си мач, като световен номер 1, Синер ще има нелеката задача да срещне още в първия кръг 27-мия в света, Талон Грийкспор (миналогодишен шампион в Хертогенбош). Първата ракета на Нидерландия е известен с мощния си сервис, който би могъл да му помогне да бъде конкурентен на италианеца на трева. Добрите новини за лидера в световната ранглиста обаче е, че в четирите двубоя помежду им, той не допускал поражение.

Финалистът от Ролан Гарос, Александър Зверев, ще се изправи срещу сънародника си Оскар Отте. Макар и Отте да е извън топ 400 в момента, бившият номер 36 не е за подценяване, тъй като именно на зелени кортове (бивш полуфиналист в Хале) той показва най-доброто от играта си, а в единствения двубой между двамата германци, световният номер 4 постигна победата в 5 сета в Откритото първенство на Франция преди 3 години.

Андрей Рубльов ще се изправи срещу тенисист, който може да се похвали с победи над играчи от калибъра на Холгер Руне и Каспър Рууд през изминалите 12 месеца, а именно Маркос Гирон. Това ще е трета срещу между руснака и американеца, като световният номер 6 е спечелил всичките от тях, а втората победа се случи тази година, в истинска трисетова драма в Рим.

Макар и извън топ 10, вниманието ще бъде насочено и върху Стефанос Циципас. Гъркът ще се изправи срещу прогресиращия Хенри Скуайър, а това ще е първи мач между двамата.

Действащият шампион в Хале, Александър Бублик, също ще бъде в действие. Дебютното предизвикателство на първата ракета на Казахстан при мъжете ще е австралиецът Макс Пърсел, когото е победил в единствения им мач помежду им.

Програмата за Хале:

OWL Arena (начало: 13:00)

1. Маркос Гирон - Андрей Рубльов 

2. Яник Синер - Талон Грийкспор 

3. Оскар Отте - Александър Зверев 

4. Хенри Скуайър - Стефанос Циципас 

Court 1 ачало: 12:30)

1. Жоао Фосека - Джеймс Дъкуорт

2. Марк Пърсел - Александър Бублик 

3. Матео Беретини - Алекс Мичълсън 

Court 2 (начало: 12:30)

1. Артур Фис - Томаш Махач 

2. Кристофър Юбанкс - Педро Мартинес 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Програмата в Хале: Синер излиза срещу шампион на трева; Зверев, Циципас и Рубльов също в игра Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър зверев | андрей рубльов | програма | стефанос циципас | хале | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook