Програмата в ИУ: Алкарас срещу непобеден от него играч; Синер в опит да спре шампиона

от в 03:28 на 16.03.2023
Калоян Соколов

Мастърсът в Индиън Уелс навлиза в решителната си фаза и днес ни остава да научим имената на останалите полуфиналисти в надпреварата. При мъжете ни предстоят два сблъсъка от свръхтежка категория, защото на корта ще видим трима от най-обещаващите млади таланти в световния тенис, както и актуалния носител на трофея, а именно Тейлър Фриц. Американецът ще излезе в двубой срещу Яник Синер, който е достигал поне до четвъртфиналите на всяка една от петте надпревари, в които е участвал през сезона, но Фриц е печелил единствената среща между двамата и още по-същественото обстоятелство е, че тя се е провело точно в Индиън Уелс през 2021-ва година.

Карлос Алкарас пък ще се опита да счупи прокобата в своите мачове с Феликс Оже-Алиасим, тъй като досега е загубил и трите си сблъсъка с този опонент, а още по-фрапантното е, че никога не е успявал да го пробие. Световният номер 10 отрази шест мачбола в четвъртфиналния си сблъсък с Томи Пол и би трябвало да влезе с високо самочувствие в срещата, ала същото би могло да се каже и за Алкарас, който е без загубен сет в състезанието и е на само три победи разстояние от това да измести Новак Джокович от върха в ранглистата.

В дамските сблъсъци имаме две отчетливи фаворитки и наглед е трудно да си представим, че можем да видим как някоя измежду Ига Швьонтек и Елена Рибакина отпада. Световната номер едно ще премери сили със Сорана Кърстя, чието достигане дотук е същинска сензация, имайки предвид, че румънката от шест години насам не се беше класирала за толкова напреднала фаза на WTA 1000 турнир.

Рибакина пък ще срещне Каролина Мухова, която изпусна по-голямата част от миналия сезон и в един момент дори излезе от топ 100 на ранглистата. Сега чехкинята изглежда отново в топ форма и през последните дни победи тенисистки от ранга на Маркета Вондроушова  и Виктория Азаренка, но изразходва страшно много сили в тези мачове и определено не е сигурно дали ще я видим в оптимална физически кондиция, защото тя продължава да играе със сериозна превръзка върху бедрото.

Ето и пълна програма за четвъртък в Индиън Уелс:

корт Stadium 1 (стартират не преди 20:00 часа)

1. Каролина Мухова - Елена Рибакина

2. Ига Швьонтек - Соран Кърстя

3. Тейлър Фриц - Яник Синер (не преди 00:00 часа)

4. Карлос Алкарас - Феликс Оже-Алиасим (не преди 03:00 часа)

5. Уесли Кулхоф / Нийл Скупски - Майкъл Винъс / Джейми Мъри


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата в ИУ: Алкарас срещу непобеден от него играч; Синер в опит да спре шампиона Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | елена рибакина | ига швьонтек | индиън уелс | карлос алкарас | каролина маврова | програма | сорана кърстя | тейлър фриц | феликс оже-алиасим | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook