Програмата в Куинс: Става ясен съперника на Григор в 1/8-финалите и завръщането на Алкарас

от в 01:22 на 18.06.2024
Елеонора Александрова

Сезонът на трева е наситен с множество вълнуващи тенис дни. Наличието на топ състезатели в надпреварата в Queen's е налице, а един от тях е Григор Димитров, който вчера записа безкомпромисна победа над Адриан Маннарино с 6:1 6:2.

Днес още имена в тенис елита ще стъпят на корта в Лондон. Действащият шампион на турнира, Карлос Алкарас, ще изиграе първия си мач на трева тази година. Испанецът ще се изправи срещу Франсиско Серундоло. Макар и аржентинецът да влиза в ролята на аутсайдер, е любопитно да се спомене, че именно той е спечелил единствения си мач срещу световния номер 2, а имайки предвид моментната форма на южноамериканеца, то можем да кажем, че ни предстои интересен двубой, макар и този единствен техен мач да се е провел през 2019-та година, когато Алкарас не беше дори в топ 200.

Шампионът от Хертогенбош, Алекс Де Минор, също ще бъде в действие. Австралиецът ще има нелеката задача да срещне Лоренцо Музети, който постепенно започва да намира формата си именно на трева. Досега световният номер 7 и втората ракета на Италия са се срещали само веднъж, като победата отиде при представителя на топ 10.

5-кратният шампион на турнира, Анди Мъри, ще изиграе една от последните си надпревари в кариерата си именно на родна земя. Бившият номер 1, който ще се опита да намери част от старата си форма именно на трева, ще се изправи срещу Алексей Попирин, като това ще е първи мач помежду им, а Себастиан Корда и Карен Хачанов ще определят съперника на Григор в 1/8-финалната фаза.

Програмата за Лондон

Centre Court (начало: 14:00)

1. Лоренцо Музети - Алекс Де Минор 

2. Алехандро Табило - Алехандро Давидович Фокина 

3. Карлос Алкарас - Франсиско Серундоло 

4. Анди Мъри - Алексей Попирин 

5. Мариано Навоне - Джак Дрейпър 

Court 1 (начало: 14:00)

1. Таро Даниел - Тейлър Фриц 

2. Себастиан Корда - Карен Хачанов 

3. Дан Еванс - Брендън Накашима 

Court 2 (начало: 17:00)

1. Томас Мартин Ечевери - Били Харис

Court 5 (начало: 14:00)

1. Матео Арналди - Уго Юмбер 

2. Себастиан Баес - Томи Пол

3. Бен Шелтън - Джовани Мпетши Перикар 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Програмата в Куинс: Става ясен съперника на Григор в 1/8-финалите и завръщането на Алкарас Елеонора Александрова
Теми:  
atp | карлос алкарас | куинс | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook