Програмата в Мадрид: Алкарас срещу Зверев в повторение на финала от миналата година

от в 04:05 на 02.05.2023
Мартин Петков

През вчерашния ден на Мастърса в Мадрид се изигра и останалата половина от мачове от третия кръг в испанската столица, като вече се знаят имената на най-добрите 16 в състезанието, докато дамите вече оформиха четвъртфиналните сблъсъци помежду си. С това вече настава време за двубоите от същинската фаза на надпреварата, противопоставящи на корта, едни срещу други представители на топ 20, като безспорно гвоздеят в програмата е повторението на финала при мъжете от миналата година, а именно срещата между Карлос Алкарас и Александър Зверев. 

Топ поставеният в схемата и германецът освен всичко са и последните двама шампиони в испанската столица, като преди точно 12 месеца Карлитос обра овациите и се наложи над олимпийския златен медалист с разгромното 6:3 6:1, когато го свали от трона в надпреварата и постави основите на силното си представяне на родна земя. Към момента превъзходство в съперничеството им е на страната на Саша, който води с 3:1 успеха, взимайки своя реванш за случилото се в Мадрид в четвъртфиналният им мач на Ролан Гарос, което допълнително засилва заряда на предстоящия двубой, който е трети поставен в програмата на стадион "Маноло Сантана" и ще стартира не преди 17:00 часа.

Още на централния корт в хода на деня пък ще видим руското дерби, противопоставящо двамата добри приятели Андрей Рубльов и Карен Хачанов, първият от които надви именно сънародника си на Мастърса в Монте Карло по пътя си към титлата в Княжеството. В програмата място също намират двата четвъртфинални сблъсъка при жените, в които участие ще вземат Арина Сабаленка, Маяр Шериф, Ирина-Камелия Бегу и Мария Сакари, докато в последния мач за деня зрителите ще наблюдават един от домакинските представители в лицето на Бернабе Сапата Мирайес, който среща финалиста от Аустрелиън Оупън - Стефанос Циципас.

Същевременно на втория по големина корт "Аранча Санчес" ще се изиграят останалите пет двубоят от осминафиналната фаза при мъжете, като основно внимание към себе си привличат двамата състезатели с най-много победи в Тура от старта на 2023-та година, а именно водачът по този показател Даниил Медведев и неговият преследвач Тейлър Фриц. Двамата германци Ян-Ленард Щруф и Даниел Алтмайер, които намериха място в основната схема на надпреварата под формата на "щастливи губещи" пък ще се опитат да направят следващата крачка в турнира, търсейки място във финалната осмица.

Програмата за вторник в Мадрид:

Manolo Santana Stadium (начало 12:00 часа):

1. Карен Хачанов - Андрей Рубльов

2. Маяр Шериф - Арина Сабаленка (не преди 14:00 часа)

3. Карлос Алкарас - Александър Зверев (не преди 17:00 часа)

4. Мария Сакари - Ирина-Камелия Бегу (не преди 21:00 часа)

5. Бернабе Сапата Мирайес - Стефанос Циципас

Arantxa Sanchez Stadium (начало 12:00 часа):

1. Жауме Мунар - Даниел Алтмайер

2. Аслан Карацев - Даниил Медведев

3. Борна Чорич - Алехандро Давидович Фокина

4. Тейлър Фриц - Жижен Жан

5. Ян-Ленард Щруф - Педро Качин


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата в Мадрид: Алкарас срещу Зверев в повторение на финала от миналата година Мартин Петков
Теми:  
atp | wta | александър зверев | андрей рубльов | Арина Сабаленка | даниил медведев | карен хачанов | карлос алкарас гарфия | мадрид | мария сакари | програма | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook