Програмата в Мадрид: Стават ясни финалистите при мъжете!

от в 11:43 на 03.05.2024
Елеонора Александрова

Надпреварата в Мадрид при мъжете се разви по един доста неочакван начин. Нито един представител на топ 5 не намери място във финалната четворка, а единственият тенисист от първите 10, който ще видим на полуфиналите, е Андрей Рубльов. Това до голяма степен се разви и поради злощастните обстоятелства, които се развиха около някои от топ имената (контузиите на Яник Синер и Даниил Медведев), но това не означава, денят ще ни лиши от интересен тенис, тъй като днес стават ясни големите финалистки с испанската столица.

Първият полуфинален сблъсък ще бъде между бивши представители на топ 5 - Андрей Рубльов и Тейлър Фриц. И двамата имаха своите трудни периоди - то надпреварата в Мадрид Рубльов се намираше в серия от 4 поредни загуби, а Фриц от няколко седмици не е в топ 10, поради спада в резултатите му на големи турнири. В Мадрид обаче изглежда, че те са преоткрили добрата стара тенис форма, като могат да се похвалят с по една победа над тенисист от топ 10. И ако американецът съумя да надвие шампиона от Ещорил, Хуберт Хуркач, още в третия кръг, то руснакът детронира действащия шампион Карлос Алкарас. Досега Рубльов и Фриц са се срещали 8 пъти, като световният номер 12 е този, който има по-добър баланс с 5 на 3 победи.

Иржи Лехечка и Феликс Оже-Алиасим определено не са имената, които почитателите на играта са очаквали да видят на този етап от турнира. Макар и двамата да бяха облагодетелствани от контузиите на техните четвърфинални противници, Даниил Медведев и Яник Синер, то ние не можем да не отдадем заслуженото на двамата млади тенисисти. Оже-Алисим прави своя най-силен турнир от повече от година насам. Канадецът съумя да надвие едно от водещите имена в момента, Каспър Рууд, както и "екзекутора" на Григор Димитров, Якуб Меншик. От своя страна Иржи Лехечка бе този, който успя да прекъсне победоносния поход на Рафаел Надал. Досега двамата са се срещали само веднъж, като чехът е спечелил единственият им двубой.

Програмата за Ден 12 на Мадрид Оупън:

Manolo Santana Stadium (начало: 17:00)

1. Тейлър Фриц - Андрей Рубльов 

2. Феликс Оже-Алиасим - Иржи Лехечка 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата в Мадрид: Стават ясни финалистите при мъжете! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | андрей рубльов | Иржи Лехечка | мадрид | програма | тейлър фриц | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook