Програмата в Маракеш: Кузманов търси класиране за първи ATP 1/4-финал в кариерата си

от в 10:55 на 05.04.2023
Калоян Соколов

Димитър Кузманов постигна своята дебютна ATP победа на клей, след като за втори пореден път надделя над "щастливия губещ" Юго Грение. Мико по план трябваше да се изправи срещу Федерико Кория, но аржентинецът се оттегли от ATP 250 турнира в Маракеш и така родният ни представител отново трябваше да излезе срещу Грение, който по-рано беше надиграл в спор за място в основната схема.

В крайна сметка нашият сънародник се възползва максимално от открилата се пред него възможност и днес ще се опита за пръв път в своята кариера да достигне до 1/4-финалите на състезание от ATP Тура. Това обаче няма да бъде никак лесно, защото му предстои да премери сили с клей специалиста Роберто Карбайес Баена. Испанецът се намира под номер 82 в световната ранглиста и в кариерата си може да се похвали с трофея от ATP 250 надпреварата на червени кортове в Кито. Освен това Карбайес Баена е 10-кратен шампион в Чаланджър Тура, като всичките му титли са завоювани на землена настилка и е постигал победи над състезатели от ранга на Денис Шаповалов и Матео Беретини.

Добрите новини за Кузманов са свързани с обстоятелството, че вече е побеждавал същия съперник на Чаланджъра в Лима през 2017-та година, което се явява и негов дебютен успех над представител на топ 100. Букмейкърите дават сериозно предимство на по-високоранкирания състезател, чийто шансове за успех се оценяват на 1.44, докато коефициентите за пловдивчанина варират между 2.70 и 2.75.

Двубоят между третата ни ракета и Роберто Карбайес Баена е поставен последен в програмата на централния корт и ще стартира не по-рано от 19:00 часа българско време, а вие отново ще може да го проследите на линковете в нашия сайт.

Програма за сряда в Маракеш:

Централен корт (стартират не преди 13:30 часа)

1. Жауме Мунар - Андреа Вавасори

2. Бенжамен Бонзи - Алексей Ватутин ( не преди 14:30 часа - доиграване от 6:3 0:0 в полза на Бонзи)

3. Алексей Попирин - Даниел Еванс

4. Елиас Имер - Талон Грийхспор

5. Димитър Кузманов - Роберто Карбайес Баена

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Програмата в Маракеш: Кузманов търси класиране за първи ATP 1/4-финал в кариерата си Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | димитър кузманов | маракеш | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook