Програмата в Монте Карло: Медведев и Циципас срещу играчи от топ 10, както и Синер - Музети

от в 06:27 на 14.04.2023
Калоян Соколов

Днешният ден ще ни предложи изиграването на четвъртфиналните двубои от Мастърса в Монте Карло, които обещават да бъдат повече от интересни. Първи на корта ще излязат Андрей Рубльов и Ян-Ленард Щруф, като бившият финалист по никакъв начин не би могъл да подценява квалификанта, защото германецът е печелил 2 от 3-те си срещи на червена настилка срещу световния номер 6 и освен това в миналия кръг не остави шансове на третия поставен Каспър Рууд, така че със сигурност е способен на изненади.

Впоследствие на корта ще излязат Стефанос Циципас и Тейлър Фриц и едва ли ще бъде пресилено, ако кажем, че гъркът е тежък фаворит с огледа на това, че е печелил последните две издания на надпреварата в Княжеството, докато Фриц безспорно се чувства най-некомфортно именно върху червената настилка и досега има само един изигран 1/2-финал на ниво ATP, изявявайки се на клей.

Най-непредвидимата среща на пръв поглед е тази между Холгер Руне и Даниил Медведев. Руснакът оцеля в среднощна 3-часова епика срещу Александър Зверев, спасявайки два мачбола, а тийнейджърът е без загубен сет през седмицата и изглежда повече от готов да се възползва от ненавистта на съперника си към землените кортове.

Програмата ще бъде закрита с младежкото италианско дерби между Яник Синер и Лоренцо Музети. Двамата сънародници имаха коренно различен сезон досега, имайки предвид как Синер е достигнал до четвъртфиналите на всеки един турнир, на който е участвал през 2023-та, докато Музети не беше записвал поредни победи на нито една надпревара през новата година. Всичко това обаче се промени в Княжеството, където 16-ият поставен спечели цели 3 сета на нула, за да достигне до двубой с Новак Джокович, в който записа най-голямата си победа в кариерата и определено изглежда готов да вземе още няколко елитни скалпа.

Програмата за петък в Монте Карло:

Централен корт (започват не преди 12:00 часа)

1. Ян-Ленард Щруф - Андрей Рубльов

2. Стефанос Циципас - Тейлър Фриц

3. Холгер Руне - Даниил Медведев (не преди 16:00 часа)

4. Лоренцо Музети - Яник Синер 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата в Монте Карло: Медведев и Циципас срещу играчи от топ 10, както и Синер - Музети Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | даниил медведев | лоренцо музети | монте карло | програма | стефанос циципас | тейлър фриц | холгер руне | ян-ленард щруф | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook