Програмата в Монте Карло: Ясен е часът на финалния сблъсък между Рууд и Циципас!

от в 01:26 на 14.04.2024
Елеонора Александрова

Вчерашните полуфинални двубои в Монте Карло показаха защо тенисът е толкова непредсказуема и велика игра. Докато повечето тенис почитатели и експерти очакваха финален суперсблъсък между двамата представители на топ 2 - Новак Джокович и Яник Синер, то техните опоненти, Стефанос Циципас и Каспър Рууд им объркаха сметките и изненадаха двамата големи фаворити в трисетови драми.

Макар и на пръв поглед финалът между Циципас и Рууд да изглежда неочакван, двамата демонстрираха постоянен и висококачествен тенис по време на целия турнир и сякаш точно в Монако финалистите напомниха за себе си след трудни месеци в техните кариери, които се отразиха и на позициите им в ранглистата. Циципас започна кампанията си със солидно представяне срещу Ласло Джере, който обаче бе принуден да се откаже, поради контузия, последвано от разгром над Томас Мартин Ечевери, сблъсък с неочаквани обрати във втория сет срещу Александър Зверев, рутинна победа над Карен Хачанов и същинска драма срещу Яник Синер. Началото на надпреварата на Рууд също бе убедително, с лесни победи над Алехандро Табило и Хуберт Хуркач, последвани от трисетови двубои срещу Уго Юмбер и Новак Джокович.

Досега гъркрът и норвежецът са си разменили по две победи в тяхното съперничвство, а трофеят в Монте Карло може да донесе много сериозно място в историята на играта за един от двамата.. При евентуален триумф на Циципас, гъркът ще се нареди сред имена, като Иле Настасе, Бьорн Бьорг и Томас Мустер, които също имат 3 титли в Княжеството, като само Рафаел Надал може да се похвали с повече. От друга страна Рууд никога не е печелил Мастърс титла досега. Това ще е втори финал за него на ниво ATP-1000, след като през 2022-ра допусна поражение от Карлос Алкарас в Маями Оупън, а досега никога норвежец не е печелил турнир от такава категория.

Програмата за Ден 8 на Монте Карло:

Court Rainier III

1. Каспър Рууд - Стефанос Циципас (не преди 16:00)


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Програмата в Монте Карло: Ясен е часът на финалния сблъсък между Рууд и Циципас! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | каспър рууд | монте карло | програма | стефанос циципас | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook