Програмата в Пекин: Синер в мач с кошмар на Алкарас; Медведев срещу шампиона от Sofia Open

от в 00:00 на 28.09.2024
Елеонора Александрова

Голяма част от фаворитите оправдаваха очакванията за успешно начало в Пекин,  а от утре започват мачовете от 1/8-финалите в китайската столица, а с това и двубоите ще стават все по-интересни и оспорвани.

Световният номер 1, Яник Синер, ще се изправи срещу Роман Сафиулин, срещу когото има преднина от 2:0 в преките им срещи. Руснакът обаче е побеждавал самия Карлос Алкарас, надигравайки го с 2:0 сета на миналогодишния Мастърс в Париж, а освен това има победи над Александър Зверев и Стефанос Циципас.

В момента Сафиулин е под номер 69 в света, но неотдавна беше близо до влизане в топ 30, след като на миналия Уимбълдън достигна до 1/4-финалите, където беше спрян именно от Синер.

Даниил Медведев пък ще премери сили с друг французин, а именно неостаряващия Адриан Маннарино. Макар и 36-годишният ветеран да е записал едва 11 победи в 36-те си мача през 2024-та година, то той води с 4:3 победи срещу бившия номер 1 и предстои да видим дали шампионът от София ще се затвърди като кошмарен съперник на бившия номер едно.

Програмата за Пекин в събота

Capital Group Diamond (начало: не преди 09:00)

1. Яник Синер - Роман Сафиулин 

2. Адриан Маннарино - Даниил Медведев (не преди 15:30)

Lotus (начало: 06:00)

1. Флавио Коболи - Павел Котов 

2. Иржи Лехечка - Роберто Баутиста Агут 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Програмата в Пекин: Синер в мач с кошмар на Алкарас; Медведев срещу шампиона от Sofia Open Елеонора Александрова
Теми:  
atp | даниил медведев | пекин | програма | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook