Програмата в Рабат: Вики Томова излиза в опит да се класира за дебютния си WTA финал!

от в 00:03 на 24.05.2024
Елеонора Александрова

Виктория Томова прави един от най-силните си турнири в кариерата, като достигна до 1/2-финалите на WTA 250 надпреварата в Рабат без загубен сет. Вики трябваше да се изправи срещу намиращата се в серия от 7 поредни победи Берфу Ченгис, както и срещу две тенисистки, които са по-високо ранкирани от софиянката, а именно Яфан Уанг и Лаура Зигемунд, а треите поредни успехи позволиха на Томова да са класира за втория си полуфинал в кариерата на това ниво.

Първата ни ракета при жените е само на една крачка от класирането си за своя дебютен WTA финал, а следващото предизвикателство пред най-добрата ни тенисистка е едно от най-прогресиращите имена в Тура, а именно Пейтън Стърнс (световна номер 81), която вчера сътвори истински подвиг, печелейки мача си срещу Лучия Бронзети, след като изоставаше с 0:5 и 30:40 в решителния сет. Това ще е втора среща между Вики и американката, а Стърнс е спечелила единствения двубой помежду им, като това се случва в първия кръг на US Оупън през миналата година, а впоследствие американката достигна до 1/8-финалите на турнира.

При евентуална победа на Томова, българката ще се изправи срещу Камила Рахимова (световна номер 105) или Маяр Шериф (световна номер 66) в битката за титлата в мароканската столица.

Програма за 1/2-финалния петъчен ден в Рабат:

Централен корт (начало: 14:00)

1. Пейтън Стърнс - Виктория Томова 

2. Камила Рахимова - Маяр Шериф 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата в Рабат: Вики Томова излиза в опит да се класира за дебютния си WTA финал! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | виктория томова | камила рахимова | маяр шариф | пейтън стърнс | програма | рабат

Коментари





Следвайте ни в Facebook