Програмата в Рим; Циципас и Медведев срещу поставени; Зверев в мач с отстранилия Григор на АО

от в 03:48 на 14.05.2024
Калоян Соколов

Днешният ден на Мастърса в Рим се очертава да бъде един от най-интересните изобщо в турнира, защото денят е наситен с множество мачове, а те вече са между съперници от най-висок ранг. Програмата ще се състои от общо 10 срещи, като ще станем свидетели  на всеки един от 1/8-финалите при мъжете, както и на два от четвъртфиналите в женската надпревара.

Безспорно нашият интерес ще е насочен най-вече към срещата на Григор Димитров с Тейлър Фриц, но това далеч няма да е единственият интересен сблъсък от тази фаза на състезанието и ще видим още множество прелюбопитни сблъсъци. Защитаващият шампион Даниил Медведев ще премер сили с 14-ия поставен Томи Пол, което се явява повторение на драматичната 1/2-финална схватка между тях в Индиън Уелс, която беше спечелена от руснака.

Стефанос Циципас пък ще се опита да направи още по-смазващ рекорда си в своите преки битки с Алекс Де Минор, след като засега гъркът има аванс от 10:1 в срещите си с този съперник. Александър Зверев пък ще премери сили с тенисиста отстранил Григор Димитров на Аустрелиън Оупън, а именно Нуно Боргес.

При дамите ще се насладим на 1/4-финалите от горната половина от схемата, в които ще видим 4 тенисистки, които до една са достигали поне до финал от Големия шлем. Ига Швьонтек ще се изпрви срещу Мадисън Кийс, докато Коко Гоф ще има трудната задача да излезе на корта в битка с подгласничката от Аустрелиън Оупън - Кинвен Жанг.

Програмата за вторник в Рим:

Централен корт (стартират не преди 12:00 часа)

1. Григор Димитров - Тейлър Фриц

2. Ига Швьонтек - Мадисън Кийс

3.Александър Зверев - Нуно Борхес

4. Стефанос Циципас - Алекс Де Минор (не преди 20:00 часа)

5. Коко Гоф - Кинвен Жанг (не преди 21:30 часа)

Grand Stand Arena (стартират не преди 12:00часа)

1. Алехандро Табийо - Карен Хачанов

2. Жижен Жанг - Тиаго Монтейро

3. Николас Джари - Александър Мюлер

4. Томи Пол - Даниил Медведев (не преди 17:00 часа)

корт Пиетранджели

4. Хуберт Хуркач - Себастиан Баез (не преди 16:00 часа)

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Програмата в Рим; Циципас и Медведев срещу поставени; Зверев в мач с отстранилия Григор на АО Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | алекс де минор | александър зверев | даниил медведев | ига швьонтек | коко гоф | програма | рим | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook