Програмата в Шанхай: Григор в опит да вземе реванш от Джари и да се класира за 1/2-финалите

от в 12:57 на 12.10.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров се представя по мечтан начин на Мастърса в Шанхай и напълно си заслужи привилегията да е един от малкото победили Карлос Алкарас през настоящия сезон, след като вчера изигра брилянтен мач и демонстрира превъзходство над световния номер две в почти всички елементи от играта. Така първата ни ракета се класира за 1/4-финалната фаза на турнира, където утре ще премери сили с 22-ия поставен Николас Джари.

Чилиецът е една от големите положителни изненади на 2023-та, като допреди само 9 месеца се намираше извън топ 150, а сега е най-високоранкираният тенисист в цяла Южна Америка, което се случи благодарение на титлите му от ATP турнирите в Сантиаго и Женева.

За последно Григор и Джари се сблъскаха точно на финала в швейцарския град и тогава 198-сантиметровият играч се наложи със 7:6(1) 6:1, а освен това южноамериканецът има още една победа над нашия сънародник, която датира от надпреварата в Барселона през 2019-та година.

Трябва обаче да отбележим, че досега двамата никога не са се сблъсквали на твърди кортове, но това ще се случи още утре в 11:30 часа българско време, а вие отново ще може да наблюдавате срещата в реално време, ако се обърнете към линковете на нашия сайт.

Програмата за петък в Шанхай:

Централен корт (стартират не преди 11:30 часа)

1. Григор Димитров - Николас Джари

2. Уго Юмбер - Андрей Рубльов (не преди 15:00 часа)

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата в Шанхай: Григор в опит да вземе реванш от Джари и да се класира за 1/2-финалите Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | Николас Джари | програма | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook