Програмата в Женева: Джокович излиза срещу дебютант в търсене на първи финал през сезона

от в 01:26 на 24.05.2024
Елеонора Александрова

Макар надпреварата в Женева да е само от ниво ATP 250, то полуфиналните двубои в швейцарския град ще ни предложат силни емоции. Двамата топ поставени, Новак Джокович и Каспър Рууд, са само на една крачка разстояние от това да оформят финален сблъсък помежду им, а техните опоненти във финалната четворка ще бъдат Томаш Махач и Флавио Коболи.

Двубоят между Новак Джокович и Томаш Махач наглед е с ясно изразен фаворит, само че чехът се намира в сериозен възход, като съвсем наскоро проби за пръв път в топ 50 и днес ще дебютира в полуфинален мач на ниво ATP. Звездата на световния номер 44 изгря именно в първата и досега единствена среща с легендарния балканец, като тогава той спечели сет и отстъпи на именития си опонент с решителен тайбрек.

Каспър Рууд също ще има насреща опонент, който се намира във възходяща форма, в лицето на Флавио Коболи. Италианецът e един от най-прогресиращите млади тенисисти и неслучайно е новото лице на швейцарския бранд On, в който Роджър Федерер е главен инвеститор. Досега шампионът в Барселона никога не се е изправял срещу Коболи, а любопитното е, че 22-годишният играч също прави дебют във финалната четворка на ATP състезание.

Програма за петъчните 1/2-финали в Женева (стартират не преди 15:00 часа)

1. Новак Джокович - Томаш Махач

2. Каспър Рууд - Флавио Коболи (не преди 16:30 часа)

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата в Женева: Джокович излиза срещу дебютант в търсене на първи финал през сезона Елеонора Александрова
Теми:  
atp | женева | каспър рууд | новак джокович | програма | томаш махач | флавио коболи

Коментари





Следвайте ни в Facebook