Програмата за четвъртък: Стават ясни двете финалистки на Ролан Гарос при дамите!

от в 01:16 на 08.06.2023
Мирела Николова

Намираме се на финалната права на тазгодишния Ролан Гарос и днес е време да бъде поставено началото на полуфиналните двубои в надпреварата. По традиция в четвъртък се състоят двата полуфинала при дамите, като на Откритото първенство на Франция през тази години последните четири оцелели претендентки за трофея са Ига Швьонтек, Арина Сабаленка, Каролина Мухова и Беатриз Хадад мая. 

Програмата за деня ще бъде открита от финалния сблъсък на смесени двойки, след края на който на корта ще излязат световната №2 Арина Сабаленка и единствената непоставена полуфиналистка Каролина Мухова. По пътя си към топ 4 беларуската представителка не загуби нито един сет, побеждавайки имена като Слоун Стивънс и Елина Свитолина, докато чехкинята на старта се разправи с осмата поставена Мария Сакари, а в четвъртфиналната фаза надделя над Анастасия Павлюченкова.

Вторият полуфинал ще противопостави една срещу друга миналогодишната шампионка Ига Швьонтек и Беатриз Хадад Мая, поставена под №14 в турнира. За да достигне до този етап на надпреварата, бразилката трябваше да прекара повече от 13 часа на корта в Париж, като всяка една от победите ѝ от втория кръг насам е постигната в три части. От своя страна, световната №1 не е загубила нито сет по пътя си и същевременно е спечелила цели 4 сета, без да отпусне гейм на противничката си.

Програмата за Ден 12 в Париж:

Корт "Филип Шатрие" (начало 13:00 часа):

1. Мию Като/Тим Пуец - Бианка Андрееску/Майкъл Винъс

2. Каролина Мухова - Арина Сабаленка (не преди 16:00 часа)

3. Ига Швьонтек - Беатриз Хадад Мая 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата за четвъртък: Стават ясни двете финалистки на Ролан Гарос при дамите! Мирела Николова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | беатриз хадад мая | ига швьонтек | каролина мухова | програма | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook