Програмата за ден 1 на Sofia Open: Дебютът на Милев и играчи с победи над Федерер и Алкарас

от в 02:16 на 04.11.2023
Калоян Соколов

Sofia Open 2023 започва през днешния ден. Едно изречение, което доскоро изглеждаше невъзможно за написване или изричане, след като първоначално нашата столица изобщо не фигурираше сред спирките в ATP Тура.

Войната в Израел обаче лиши Тел Авив от собствена тенис надпревара и Българската федерация по тенис положи нужните усилия, за да се радваме на Sofia Open за осма поредна година, макар че имаше само три седмица за организация на събитието.

Квалификационните мачове от надпреварата ще се изиграят в зала "София", тъй като "Арена София" ще е заета от членовете на ЦИК, които утре ще броят бюлетини там.

Още в откриващия ден на състезанието пък ни предстои да наблюдаваме цели 6 срещи, а безспорно вниманието ни ще бъде приковано към дебюта на 19-годишния Янаки Милев, който досега не е играл никога мач поединично на ниво ATP.

Младата ни надежда ще премери сили със световния номер 226 Нерман Фатич, който е известен със силната си игра на клей и само веднъж в кариерата си е печелил последователни мачове на твърди закрити кортове, така че надали условията в нашата столица ще му паснат особено добре и тийнейджърът определено би трябвало да има своите шансове.

Въпросният двубой между Милев и Фатич е поставен под номер две в програмата за деня и би трябвало да стартира около 12:00 часа българско време, а освен това в игра ще видим миналогодишния шампион Марк-Андреа Хюслер, който ще започне защитата на титлата си със сбъсък срещу двойковия специалист Александър Ерлер, като австриецът до последно беше сред резервите в пресявките, но не бива да бъде подценяван, имайки предвид победата му срещу Карлос Алкарас в Кицбюел преди две години.

На корта ще излязат още бившия член на топ 50 - Илия Марченко, както и топ поставения Теранс Атмане, който ще има трудната задача да премери сили с Евгени Донской, чията фигура никога няма да бъде забравена от феновете на тениса, вземайки предвид успеха му над Роджър Федерер в Дубай преди шест години, когато Маестрото тъкмо беше триумфирал с титлата на Аустрелиън Оупън.

Програмата за ден 1 на Sofia Open (стартират не преди 10:00 часа)

1. Теранс Атмане - Евгени Донской

2. Янаки Милев - Нерман Фатич

3. Виталий Сачко - Алтуг Челикбилек (не преди 12:30 часа)

4. Илия Марченко - Лоренцо Джустино (не преди 14:00 часа)

5. Франческо Пасаро - Ерги Къркин (не преди 15:30 часа)

6. Марк-Андреа Хюслер - Александър Ерлер (не преди 17:00 часа)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата за ден 1 на Sofia Open: Дебютът на Милев и играчи с победи над Федерер и Алкарас Калоян Соколов
Теми:  
atp | sofia open | бгтенис | програма | янаки милев

Коментари





Следвайте ни в Facebook