Програмата за Ден 11 на АО: Алкарас и Зверев в битка за място на полуфиналите

от в 17:35 на 23.01.2024
Елеонора Александрова

След като днес се оформиха първите полуфинални сблъсъци, утре ще стане ясно кои ще са другите двама мъже и две жени, които ще намерят място сред най-добрите 4 в Аустрелиън Оупън.

Дневната сесия ще започне с един от най-интересните и непредсказуеми мачове, а именно този между двукратния финалист в Мелбърн, Даниил Медведев, и един от най-добрите на начален удар, Хуберт Хуркач. Макар и световният номер 3 да е в ролята на фаворит, полякът е играчът, спечелил повечето двубои помежду им (3 победи от 5-те им срещи). Мачът от нощната сесия заслужава не по-малко внимание, защото тогава излизат Карлос Алкарас и Александър Зверев! Срещите между тях са винаги интензивни и оспорвани, като и за двамата залогът ще е голям, защото при евентуална победа за испанеца, той ще може да се похвали с класиране в топ 4 във всички турнири от Големия шлем, а за Зверев това би бил първи полуфинал на "мейджър" надпревари на твърди кортове от 2021-ва насам.

Интересен факт е, че при жените нито една от четвъртфиналистките, които ще видим, не е стигала до полуфинал. Дневният мач ще бъде между бившата представителка на топ 25, но настояща квалификантка, Даяна Ястремска, победила тенисистки от калибъра на Маркета Водрушова и Виктория Азаренка, и "екзекуторката" на Ига Швьонтек от третия кръг, Линда Носкова. През нощта единствената поставена тенисистка в половината, Кинуен Женг, ще се изправи срещу още една от приятните изненади на Аустрелиън Оупън - Анна Калинская! За Женг това ще е втори пореден четвъртфинал на "мейджър" турнири, като китайката е на една победа от дебют в топ 10.

 

Програмата за Ден 11 на Аустрелиън Оупън 

Rod Laver Arena (начало: 03:00)

1. Линда Носкова - Даяна Ястремска 

2. Хуберт Хуркач - Даниил Медведев 

3. Анна Калинская - Кинуен Женг

4. Александър Зверев - Карлос Алкарас 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата за Ден 11 на АО: Алкарас и Зверев в битка за място на полуфиналите Елеонора Александрова
Теми:  
александър зверев | анна калинская | Аустрелиън Оупън | даниил медведев | даяна ястремска | карлос алкарас | кинуен женг | линда носкова | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook