Програмата за ден 2 на Sofia Open: Донски в търсене на първа българска победа!

от в 02:46 на 05.11.2023
Калоян Соколов

Александър Донски определено през последните 12 месеца прави сериозно отстъпление в изявите си на сингъл, след като загуби над 400 позиции в световна ранглиста за този период от време и се намира под номер 939 в подреждането на ATP. Това обаче донякъде се дължи и на обстоятелството, че българинът реши да се концентрира повече върху изявите си на двойки и това се оказа правилно решение, защото вече е сред топ 300 в класацията при тандемите и наскоро достигна до Чаланаджър 1/2-финал, партнирайки си със Звонимир Бабич.

Логично, то организаторите на Sofia Open предоставиха "уайлд кард" за участие в основната схема при тандемите на Донски и Александър Лазаров, които са несменяема титулярна двойка за отбора на България в Купа "Дейвис" и могат да се похвалят с достигане до 1/4-финалите на същото състезание през миналата година.

Съдбата пък се усмихна на световния номер 939 и той получи възможност да се включи и в квалификациите поединично, защото Адриан Андреев предпочете да не се възползва от поканата на организаторите и съответно оваканти едно място в схемата на пресявките.

Любопитното е, че Донски през тази седмица достигна до полуфиналите на сингъл в тунизийския град Монастир, както и до финала на двойки. 25- годишният тенисист обаче трябваше да прекрати преждевременно една от най-успешните си седмици през сезона, за да отпътува за София.

Програмата за ден 2 на Sofia Open:

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата за ден 2 на Sofia Open: Донски в търсене на първа българска победа! Калоян Соколов
Теми:  
sofia open | александър донски | бгтенис | нова джокович | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook